Κατευθείαν από τους παραγωγούς αναμένεται να διατίθενται το επόμενο χρονικό διάστημα τα προϊόντα που συμπεριλαμβάνονται στο πρωινό των ξενοδοχειακών μονάδων του νομού Χαλκιδικής.
Συγκεκριμένα, ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα γίνονται ανάρπαστα, κυρίως από τους ξένους τουρίστες στο πρωινό των ξενοδοχείων, γεγονός που κινητοποίησε την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε μια...
προσπάθεια να προωθήσει τα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες, στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα, Παρασκευή παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα προκειμένου να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «χαλκιδικιώτικο πρωινό», το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής για το μέλι, την ελιά, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές καθώς και τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα αρωματικά φυτά. Όλα αυτά θα διατίθενται, μαζί με το κλασικό πρωινό των ξενοδοχείων, σε μια ιδιαίτερη πλευρά με την ένδειξη «το πρωινό της Χαλκιδικής» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και τόνισε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα παραπάνω προϊόντα καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται 370 ξενοδοχειακές μονάδες με 78.000 κλίνες».
Σχετικά με την συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με αμοιβαία οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται ήδη το θέμα της μεταφοράς των προϊόντων ώστε να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα από παραγωγούς συγκεκριμένων περιοχών της Χαλκιδικής.
Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδόχων για την προμήθεια σαπουνιού που κατασκευάζεται από την ελιά αλλά και αιθέριων ελαίων.
Η προσπάθεια αναμένεται να εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τον καθορισμό των τιμών και τη σύναψη των επιχειρηματικών συμφωνιών, ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.
Πηγή: agelioforos.gr
Συγκεκριμένα, ντομάτες, αγγουράκια, ελιές και τυροκομικά προϊόντα γίνονται ανάρπαστα, κυρίως από τους ξένους τουρίστες στο πρωινό των ξενοδοχείων, γεγονός που κινητοποίησε την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής σε μια...
προσπάθεια να προωθήσει τα προϊόντα των ντόπιων παραγωγών, χωρίς μεσάζοντες, στα ξενοδοχεία της περιοχής.
Κάθε καλοκαίρι οι τουρίστες κατακλύζουν τις παραλίες της Χαλκιδικής, μιας περιοχής που διαθέτει 370 μεγάλες και μικρότερες ξενοδοχειακές μονάδες και συνολικά 78.000 κλίνες.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν από ένα εξάμηνο και σήμερα, Παρασκευή παραγωγοί τοπικών προϊόντων συναντήθηκαν για δεύτερη φορά με τους επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα προκειμένου να κάνουν τις προτάσεις τους για τα προϊόντα που θα συμπεριληφθούν στο λεγόμενο «χαλκιδικιώτικο πρωινό», το επόμενο χρονικό διάστημα.
«Μεγάλο ενδιαφέρον έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής για το μέλι, την ελιά, το ελαιόλαδο, τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές καθώς και τα τυροκομικά προϊόντα αλλά και τα αρωματικά φυτά. Όλα αυτά θα διατίθενται, μαζί με το κλασικό πρωινό των ξενοδοχείων, σε μια ιδιαίτερη πλευρά με την ένδειξη «το πρωινό της Χαλκιδικής» εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος και τόνισε ότι «υπάρχει ένα τεράστιο αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για τα παραπάνω προϊόντα καθώς στην περιοχή δραστηριοποιούνται 370 ξενοδοχειακές μονάδες με 78.000 κλίνες».
Σχετικά με την συνεννόηση μεταξύ παραγωγών και ξενοδόχων, επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με αμοιβαία οφέλη. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται ήδη το θέμα της μεταφοράς των προϊόντων ώστε να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα κάποιες ξενοδοχειακές μονάδες και μάλιστα από παραγωγούς συγκεκριμένων περιοχών της Χαλκιδικής.
Παράλληλα, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδόχων για την προμήθεια σαπουνιού που κατασκευάζεται από την ελιά αλλά και αιθέριων ελαίων.
Η προσπάθεια αναμένεται να εντατικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με τον καθορισμό των τιμών και τη σύναψη των επιχειρηματικών συμφωνιών, ενόψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου.
Πηγή: agelioforos.gr