Φτιάξτε ΜΟΝΟΙ το μπλουζάκι σας, με ότι στάμπα θέλετε!

Αν έχετε τη φαντασία και την όρεξη να δημιουργήσετε ένα ρούχο όπως εσείς το φανταζόσασταν, το thessnea είναι εδώ για να σας δείξει το πως να το κάνετε, χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα και μάλιστα από το σπίτι σας!

Θα χρειαστείτε μια καλή ιδέα και τα παρακάτω..!

  • Χαρτί μεταφοράς σε T-Shirt
  • Μια εικόνα εκτυπωμένη σε εκτυπωτή Ink Jet
  • Το σίδερο σας
  • Ένα T-Shirt για να εκτυπώσετε επάνω του

Βήμα 1ο: Επιλέξτε το σωστό T-Shirt

Άσπρο, κόκκινο, πράσινο, μπλε ή ότι χρώμα σας αρέσει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η μόνη μας συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα. Από εκεί και πέρα, ανάλογα με τα διαθέσιμα σας χρήματα, μπορείτε να διαλέξετε και την κατάλληλη ποιότητα υφάσματος για εσάς.

Συνήθως, θα πρέπει να βρείτε ένα απλό μπλουζάκι, εκτός και αν έχετε στο μυαλό κάποια καλή ιδέα, για να .. εμπλουτίσετε κάποιο που έχει επάνω του ήδη κάποιο σχέδιο (απλά να μην έχει ραφές που μπορεί να σας χαλάσουν την εικόνα στο σιδέρωμα..)


Βήμα 2ο: Το χαρτί μεταφοράς

Και πάλι, ανάλογα με τα χρήματα που έχετε να διαθέσετε, μπορείτε να επιλέξετε το χαρτί μεταφοράς στο T-Shirt σας, από μια καλή μάρκα έως και κάποιες χαμηλότερης ποιότητας (πχ από το e-bay). Ενδεικτικά, η τιμές κυμαίνονται στα 13€ η δεκάδα, για ένα χαρτί σχετικά καλής ποιότητας.

Να γνωρίζετε πάντως ότι αυτά τα μπλουζάκια, όσο καλής ποιότητας χαρτί και αν αγοράσετε, δε θα κρατήσουν για πάντα. Αν θέλετε κάτι για να το φοράνε και τα παιδιά σας, απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία..


Βήμα 3ο: Σχεδιάστε

Τώρα ήρθε η ώρα να γίνετε δημιουργικοί! Φωτογραφίες, εικόνες, ατάκες, ονόματα, σχέδια ή οτιδήποτε σας έρθει στο νου. Δημιουργήστε το δικό σας σχέδιο με τη χρήση οποιουδήποτε προγράμματος σχεδίασης στον υπολογιστή σας, ή κάποιου από τα δωρεάν-online που κυκλοφορούν.

Οι επιλογές εδώ είναι άπειρες, οπότε αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει και όσο περισσότερο δουλέψετε, τόσο πιο επαγγελματικό θα είναι το αποτέλεσμα!


Βήμα 4ο: Αναστρέψτε το χαρτί

Πρέπει να θυμάστε ότι, οτιδήποτε εκτυπώσετε, θα τυπωθεί αντίστροφα όταν σιδερωθεί στο μπλουζάκι σας.. ΜΗΝ το ξεχάσετε, γιατί απ' τη χαρά σας σε αυτό το σημείο, είναι εύκολο να ξοδέψετε άδικα ένα φύλλο χαρτί..!


Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε όσο το περισσότερο μέρος του χαρτιού μπορείτε. Με το πρόγραμμα σχεδίασης σας, μετρήστε σε εκατοστά το σχέδιο σας και βρείτε το μέγεθος που σας ταιριάζει. Απλά δείτε το μέγεθος που τυπώνεται στο χαρτί και βάζοντας μια κόλλα Α4 πάνω στο μπλουζάκι σας, μπορείτε να καταλάβετε πως περίπου θα βγει το σχέδιο σας.

Αν χρησιμοποιήσετε το χαρτί τμηματικά, για να σιδερώσετε κομμάτι-κομμάτι στην μπλούζα σας, προσέξτε τα μεγέθη και χρησιμοποιήστε 2 χαρτιά αν το ένα δε φτάνει (δεν είναι καλό σημείο για τσιγκουνιές αυτό..!)


Βήμα 5ο: Το σιδέρωμα

Μη βιαστείτε και σιγουρευτείτε ότι βάλατε το χαρτί σας στο σημείο που θέλετε, σε ένα μπλουζάκι όχι πολύ τεντωμένο αλλά και χωρίς τσακίσεις. Σιδερώστε μόλις το σίδερο γίνει καυτό, σε λεία επιφάνεια (η σιδερώστρα είναι μια χαρά) και με συνεχόμενες απαλές κινήσεις.

Αφήστε το λίγη ώρα, τραβήξτε το πίσω μέρος του χαρτιού και απολαύστε τη δημιουργία σας!

Αυτό ήταν!
Τώρα ήρθε η ώρα να απολαύσετε τη ζήλια των γύρω σας όταν είστε έξω για μπύρες, με το προσωπικό σας μπλουζάκι να έχει την υπογραφή σας!
thessnea.blogspot.com