Κρίσιμη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σήμερα το πρωί στη Σούπερ Λίγκα και το μεσημέρι στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κρίνονται δύο μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τελευταίο καιρό το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αρχικά, η διοργανώτρια Αρχή θα κληθεί να αποφασίσει για τη χορηγία του ΟΠΑΠ, ενώ στη συνάντηση μεταξύ Μπιτσαξή-Πιλάβιου θα κριθεί το αν...
πολιτεία και ποδόσφαιρο θα βρουν τη χρυσή τομή για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας συνεδριάζει στις 11 το πρωί της Τρίτης με μοναδικό θέμα τη «χορηγική συνεργασία με την ΟΠΑΠ Α.Ε.».

Στο θέμα αυτό, ο συνεταιρισμός είχε διπλή αστοχία και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Πρώτον, τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρξε η παραμικρή εξέλιξη με τον Οργανισμό και συνεπώς η πρόταση για τη χορηγία του πρωταθλήματος παραμένει η ίδια, με την διοργανώτρια να μην ικανοποιείται. Δεύτερον, το ραντεβού που ήθελαν να κάνουν με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο για το θέμα αυτό, δεν κατέστη εφικτό να κλειστεί. Ακόμη και οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση (του κλεισίματος του ραντεβού) που είχε αναλάβει να κάνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου και πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Κουράκης, δεν ευοδώθηκαν.

Έτσι ο συνεταιρισμός, οδηγείται την Τρίτη σε συμβούλιο χωρίς να έχει κάτι καινούργιο στα χέρια του. Πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί, πως υπάρχει ισχυρό «ρεύμα» στις τάξεις της λίγκας, να γίνει αποδεκτή η τελευταία πρόταση του ΟΠΑΠ (14 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια), έστω και αν αυτή δεν τους ικανοποιεί. Υπάρχουν, άλλωστε, αρκετές ομάδες, που καίγονται να βάλουν ρευστό στα ταμεία τους, ώστε να εξοφλήσουν χρέη και να μην έχουν προβλήματα με τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα.

Την ίδια ημέρα, στις 3 το μεσημέρι, το προεδρείο της ΕΠΟ με επικεφαλής τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο, θα επισκεφτεί τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή στο γραφείο του. Θέμα συζήτησης θα είναι ο νέος αθλητικός νόμος και οι διατάξεις που –σύμφωνα με την ΕΠΟ- θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Βασικό αγκάθι, αποτελούν οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Η ομοσπονδία θέλει κατάργηση του δικαιώματος που έχει η Επιτροπή να χορηγεί πιστοποιητικά (ουσιαστικά θέλουν τροποποίηση του Νόμου 3057 του 2002 και όχι του τελευταίου νόμου, όπως παραπλανητικά και αποπροσανατολιστικά διαρρέεται). Στόχος της συνάντησης είναι να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να ικανοποιούνται και οι δύο πλευρές και να πάψει η ΕΠΟ να επικαλείται δήθεν πιθανή παρέμβαση της ΦΙΦΑ που θα έθετε σε κίνδυνο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα, πάντως, με φημολογία που αναπτύχθηκε έντονα τις τελευταίες ώρες, οι δύο άνδρες είχαν μυστική συνάντηση και την Κυριακή που πέρασε, ώστε να βάλουν τα θεμέλια της συμφωνίας που είναι πολύ πιθανό να επιτευχθεί την Τρίτη.
Πηγή: supercomments.gr