Βλέπεις κλαδιά δέντρου; Για δες καλύτερα..! (Photos)

Οι περισσότεροι την έχουν πατήσει σαν εσένα (κι εγώ μαζί!) και δεν μου κάνει καμία εντύπωση!

Ξέρεις πόσοι «ανέμελοι» περιπατητές στα δάση συνάντησαν το θέαμα αυτό; Πόσοι λάτρεις της φύσης βρέθηκαν μπροστά σε αυτή την εικόνα;

Και καλά όσο βλέπεις αυτό που νομίζεις πως είναι κλαδί δέντρου...
και δη ευκαλύπτου (γιατί με αυτό μοιάζει περισσότερο), αλλά τι γίνεται μόλις κάνεις μια κίνηση για να κόψεις αυτό το ωραίο κλαδάκι ως ενθύμιο της κυριακάτκης βόλτας σου στο δάσος; Ουε κι αλίμονό σου, φίλε «φυσιολάτρη»…


Το μοναδικό και εντυπωσιακό έντομο Ctenomorpha Chronus είναι εδώ και σε χαιρετάει! Μάλιστα, αυτό που έβλεπες τόση ώρα δεν ήταν κλαδί αλλά έντομο, και μάλιστα από τα παραδοξότερα της μητέρας φύσης, καθώς προσομοιάζει απόλυτα σε κλαρί.


Το χρώμα του είναι καστανο-γκρί, φέρει μακριά πόδια με «χόνδρους», ενώ το μήκος του φτάνει τα 18 εκατοστά και μπορεί να πετάξει. Προτιμά κυρίως ξερά και άγονα εδάφη και λατρεύει τους ευκαλύπτους, με τα φύλλα και το χυμό των οποίων τρέφεται.


Αν και είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να διακρίνει κάποιος το εν λόγω έντομο επάνω σε γυμνά κυρίως κλαδιά, καλό θα ήταν την επόμενη φορά φίλε «φυσιολάτρη» να είσαι πιο υποψιασμένος και να μη νομίζεις πως όλα όσα σε περιτριγυρίζουν είναι… μόνο κλαδιά! Για το καλό σου!




Πηγή: perierga.gr