Τα Angry Birds γίνονται κινούμενα σχέδια και... ταινία!

Η Rovio ξεκίνησε την παραγωγή μιας σειράς από 52 επεισόδια κινουμένων σχεδίων για το Angry Birds το φθινόπωρο και ανακοίνωσε το σχεδιασμό μιας ταινίας, μετά όμως το 2014.

"Αναπτύσσουμε μια εβδομαδιαία σειρά κινουμένων σχεδίων για τα τέλη του 2012", δήλωσε ο επικεφαλής της Rovio animation, Νικ Dorra, μιλώντας στο συνέδριο MIPTV στις Κάννες.

Η σειρά θα αποτελείται από...
52 επεισόδια που διαρκούν μεταξύ δυόμισι και τρία λεπτά το καθένα. "Θα προσπαθήσουμε να προβληθούμε σε όλες τις πιθανές συσκευές", δήλωσε ο Dorra.

"Κινούμαστε προς τη δημιουργία ενός video app για αυτό και επίσης κοιτάζουμε για συνεργασίες και λοιπά... Θέλουμε να είμαστε σε όλες τις οθόνες."

Οι συνεργασίες περιλαμβάνουν μια συμφωνία με τη Samsung, που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο και που περιλαμβάνει μια εφαρμογή για το εύρος των Smart TVs της εταιρείας, με σύνδεση στο Internet.

Η Rovio απέκτησε το Φινλανδικό στούντιο κινουμένων σχεδίων Kombo τον Ιούνιο του 2011, για να βοηθήσει στην ανάπτυξη του Angry Birds σε κάτι περισσότερο από ένα εμπορικό σήμα παιχνιδιού.

"Το Angry Birds δεν είναι μόνο το gameplay του, και θα είναι στο μέλλον όλο και λιγότερο απλά μια σφεντόνα, αλλά στην πραγματικότητα θα αναπτύσσεται όλο και περισσότερο γύρω από τους χαρακτήρες."

Η Rovio επίσης, εργάζεται πάνω σε νέα παιχνίδια, ορισμένα από τα οποία δεν θα έχουν καμία σχέση με το Angry Birds.

"Θα δείξουμε μια εντελώς νέα πολιτική της εταιρίας από φέτος, που δεν έχει να κάνει με το Angry Birds. Αλλά επίσης, εργαζόμαστε για τη δημιουργία νέων έργων στο σύμπαν των Angry Birds που δεν έχουν καμία σχέση με το παιχνίδι που έχουμε ξαναδεί", είπε.
thessnea.blogspot.com