Ξανά λουκέτο στα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης;

Τα προβλήματα με τα κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης δεν τελειώνουν ποτέ και αν η γενική γραμματεία αθλητισμού δεν αναλάβει τις ευθύνες της, σε λίγες μέρες θα είναι και πάλι αναπόφευκτο το λουκέτο λόγω έλλειψης...
ζεστού νερού στις πισίνες.

Τα δύο κρατικά κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης (Ποσειδώνιο - Εθνικό) χρωστούν 300.000 ευρώ στην Επιχείρηση Αερίου από το 2011, αλλά με δεδομένο ότι η επιχορήγησή τους περικόπηκε από την ΓΓΑ δεν μπορούν πληρώσουν αυτά τα χρήματα.

Η Επιχείρηση Αερίου σκοεύει τη Δευτέρα να κόψει την παροχή αερίου για τη θέρμανση των δεξαμενών και εξέδωσε ανακοίνωση όπου τονίζει ότι «με σκοπό την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των αθλητικών κέντρων Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε εγκαίρως τους υπευθύνους για τις οφειλές  των παροχών, οι οποίες ξεπερνάνε τις 300.000,00€, οφειλές που απορρέουν από την κατανάλωση του 2011 και γι’ αυτό οι αρμόδιοι κλήθηκαν να προχωρήσουν στην ρύθμιση της αποπληρωμής. Έπειτα από αλλεπάλληλες συναντήσεις οι αρμόδιοι δεσμεύτηκαν για την τακτοποίηση του παραπάνω ποσού το αργότερο έως τις 31 Μαρτίου 2012, δυστυχώς όμως λόγω της συνεχιζόμενης μη τήρησης των σχετικών δεσμεύσεων και έπειτα από πολύμηνη ανοχή, η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να προβεί σε άμεση διακοπή των παροχών φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις των Εθνικών αθλητικών κέντρων Θεσσαλονίκης».

Τα κολυμβητήρια βρίσκονται σε δεινή θέση, διότι παρά το γεγονός ότι οι αθλούμενοι (και στο σωματειακό αθλητισμό) βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, τα έσοδα δεν επαρκούν για να καλύψουν τα έξοδα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2011, για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης (κολυμβητήρια - γυμναστήρια) είχαν εγκριθεί 3.050.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και μισθοδοσίες των υπαλλήλων. Από αυτό το ποσό εκταμιεύτηκαν 2.590.500, ποσό μικρότερο δηλαδή κατά 450.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει διόγκωση στα ήδη συσσωρευμένα χρέη.

Για το 2012 το αιτούμενο ποσό για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων ανέρχεται σε 7,5 εκατομμύρια ευρώ και η ΓΓΑ προτείνει να δοθούν μόλις 3,09 εκατομμύρια και στα οποία το πιθανότερο είναι ότι το υπουργείο οικονομικών σύμφωνα και με τις επιταγές τις τρόικας, θα βάλει... ψαλίδι.

Για να αποκτήσουν τα κολυμβητήρια της πόλης ενεργειακή επάρκεια με φωτοβολταϊκά συστήματα και να γλιτώσουν έξοδα, ούτε λόγος να γίνεται...
Πηγή: Paok24.gr