Σήμερα το βράδυ έχει Πανσέληνο και μάλιστα.. ροζ!

Σήμερα 6 Απριλίου 2012, η πανσέληνος θα είναι έξω όλη τη νύχτα και θα λάμπει κοντά στο αστέρι Spica (Στάχυς) και τον πλανήτη Κρόνο.


Για το Βόρειο Ημισφαίριο, αυτή είναι η πρώτη πανσέληνο της άνοιξης. Εμείς σε αυτό το ημισφαίριο την ονομάζουμε ροζ Φεγγάρι, για να γιορτάσουμε την επιστροφή ορισμένων άγριων λουλουδιών. Άλλα ονόματα της είναι...
Σελήνη-Αυγό, Φεγγάρι της Βλάστησης, ή Πασχαλινή Σελήνη.

Στα πιο πρόσφατα χρόνια, η χριστιανική γιορτή του Πάσχα των Καθολικών συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της άνοιξης, στο Βόρειο Ημισφαίριο. Έτσι το Πασχαλινό αποψινό Φεγγάρι προαναγγέλλει τον ερχομό της Κυριακής του Πάσχα στις 8 Απριλίου 2012 για τους καθολικούς και μια Κυριακή μετά, για τους Ορθόδοξους.

Αντίστοιχα, για το νότιο ημισφαίριο, αυτή είναι η πρώτη πανσέληνος του φθινοπώρου.

Η πανσέληνος απόψε, θα λάμψει κοντά στο αστέρι Στάχυς, το λαμπρότερο αστέρι στον αστερισμό της Παρθένου. Το άλλο δυνατό φως δεν θα είναι από αστέρι, αλλά απ' τον πλανήτη Κρόνο. Η πρώτη πανσέληνος που ακολουθεί την ισημερία του Μαρτίου, λάμπει πιστά μπροστά στον αστερισμό της Παρθένου, της θεάς της συγκομιδής, για να σηματοδοτήσει την αλλαγή των εποχών.
thessnea.blogspot.com

Πανσέληνος: 6 Απριλίου 2012, στις 21:19 ώρα Ελλάδος