Σε δίκη ο Παπαγεωργόπουλος για τα 51,4 εκατ. ευρώ

Γλίτωσε τη προφυλάκιση αλλά παραπέμπεται σε δίκη ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μαζί με τρεις πρώην αντιδημάρχους. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι υπεξαίρεση και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση σε....

βάρος του δημοσίου για την μαύρη τρύπα ύψους 51,4 εκατ. ευρώ που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο 1997-2007 στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. Συνολικά στη δίκη παραπέμπονται οι 18 από τους 25 που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Το συμβούλιο ήταν αυτό που αποφάσισε να μην προφυλακιστούν ο Β. Παπαγεωργόπουλος και ο Μ. Ζορπίδης, ορίζοντας χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ για τον καθένα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ όρισε για τον Α. Γερογιάννη και 30.000 για τον Θ. Αθανάσαρο ενώ διατηρείται η προφυλάκιση του στενού συνεργάτη του Β. Παπαγεωργόπουλου και πρώην γ.γ. του δήμου Θεσσαλονίκης ( Μ. Λεμούσια) καθώς και του υπαλλήλου του δήμου (Π. Σαξώνη).

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι ο κος Παπαγεωργόπουλος δήλωσε πως «Ήρθε επιτέλους η ώρα μετά από τεσσεράμισι χρόνια να λάμψει η αλήθεια. Ήρθε η ώρα να καταπέσει η σκευωρία» Στη συνέχεια τόνισε ότι καλείται να λογοδοτήσει για μία υπόθεση η οποία είχε ξεκινήσει πριν ορκιστεί ο ίδιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Επανέλαβε ότι η δική του διοίκηση οδήγησε τον επίορκο υπάλληλο του Δήμου στη δικαιοσύνη και ότι ποτέ η Θʼ ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμία δεν διαμαρτυρήθηκαν για οποιαδήποτε καθυστέρηση. «Η Θʼ ΔΟΥ και τα ασφαλιστικά ταμεία έδιναν καθημερινά φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα συγκαλύπτοντας την πράξη του επίορκου υπαλλήλου του Δήμου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι διαχειρίστηκε με απόλυτη διαφάνεια «τα δισεκατομμύρια του ΟΠΑΠ και τα εκατομμύρια του Δήμου Θεσσαλονίκης».

Πρόσθεσε ότι στα δώδεκα χρόνια που ήταν δήμαρχος η μόνη αγορά που έκανε ήταν ένα διαμέρισμα 54 τ.μ. στο Νέο Άγιο Αθανάσιο του Ν. Πέλλης, αντικειμενικής αξίας 17.000 ευρώ.

Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει δει ποτέ στη ζωή του τον επίορκο υπάλληλο του Δήμου Θεσσαλονίκης (Π. Σαξώνη) και κατέληξε λέγοντας ότι «έρχεται η ώρα που η λάσπη θα γυρίσει στους λασπολόγους. Έρχεται η ώρα που η σκευωρία θα καταπέσει»

Να θυμίσουμε πως το τελευταίο έργο του κου Παπαγεωργόπουλου ως δήμαρχος η τοποθέτηση του αγάλματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της παραλίας της πόλης. Η επιμονή του αυτή για το συγκεκριμένο σημείο που είναι πολύ κοντά στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις της τότε αντιπολίτευσης του δήμου.
πηγή: trelokouneli.gr