Διήμερο πανηγύρι με τσολιάδες και λουκουμάδες στην Τσιμισκή

Παραδοσιακοί λουκουμάδες, δημοτικά τραγούδια στη διαπασών, τσολιάδες, αναρτημένες σημαιούλες των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και ένα άλογο συνθέτουν το πανηγύρι που έχει στηθεί από το πρωί της Παρασκευής μέσα σε ένα κάδο αποξήλωσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί, Κούσκουρα με Τσιμισκή όπου γίνεται το πάρτυ επικρατεί κομφούζιο από περαστικούς πολίτες που είτε γεύονται τους σπιτικούς λουκουμάδες είτε σταματούν για να διασκεδάσουν με το φολκλορικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί.


Παρασκευή και Σάββατο θα μοιραστούν συνολικά 2.000 μερίδες λουκουμάδες, προσφορά της εταιρείας αποξήλωσης και μεταφοράς μπάζων Γκρι.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος της εταιρείας Γκρι, που είναι και υπεύθυνος της εκδήλωσης, πρόκειται για ένα street art event με στοιχεία τέχνης ιπποδρόμου.


Από την πλευρά του ο εικαστικός υπεύθυνος Γιάννης Κατρανίτσας τόνισε:Είναι μια αυθαίρετη ιδέα στο κέντρο της πόλης που θέλει να συμβολίσει το ελληνικό τουρλουμπούκι. Το πάρτι θα κρατήσει σήμερα και αύριο μέχρι τις 1 τα ξημερώματα.
Πηγή: agelioforos.gr