Καρκινοπαθείς έχει μόνο η Αθήνα...

Η έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αναγκάζονται να πληρώνουν οι ίδιοι πολλές από τις εξετάσεις που μέχρι πρότινος ήταν δωρεάν, έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε αυτή την ομάδα συνανθρώπων μας.

Όσοι από αυτούς βρίσκονται εκτός Αθήνας, εκτός του ότι αναγκάζονται τις περισσότερες φορές να καταφεύγουν στην πρωτεύουσα για τις εξετάσεις ή τις θεραπείες τους, πλέον θα πρέπει να καταφύγουν σε αυτή και για την ελπίδα να βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται.

Ανανεώθηκε

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων και Γιατρών, Ζωή Γραμματόγλου, ζήτησε από τους καρκινοπαθείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να βρουν το φάρμακό τους να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210-5220954 και 210-5220955 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Ανέφερε μάλιστα και το ότι οι τιμές των αντικαρκινικών φαρμάκων αρχίζουν από 1.500 ευρώ, με πολλές περιπτώσεις ασθενών να αδυνατούν να βρουν αυτά τα ποσά.

Ακόμη, οι καρκινοπαθείς, πάντα της Αθήνας, που δεν μπορούν να βρουν τα φάρμακά τους μπορούν να απευθύνονται στο πρώην αντικαρκινικό - ογκολογικό του ΙΚΑ, επί της οδού Ασωπίου 4 (στάση Σόνια) και Παράσχου, στην περιοχή του Γκύζη, όπου αφού δώσουν τη συνταγή τους θα τα προμηθεύονται το αργότερο σε 48 ώρες.

Κανείς φυσικά δεν μίλησε για τον κόσμο της περιφέρειας που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και επιπρόσθετα, δεν έχει ούτε σε ποιόν να αποταθεί, ούτε την δυνατότητα να μεταβεί με τη συνταγή του στην Αθήνα, για 2 ημέρες με την ελπίδα να βρει τα φάρμακα που χρειάζεται.

Όσοι πάντως βρίσκεστε εκτός Αθηνών, μπορείτε να ρωτήσετε στα 210-5220954 και 210-5220955 για πληροφορίες, σε περίπτωση που κάποιος υπεύθυνος συνειδητοποιήσει το ότι υπάρχουν καρκινοπαθείς, και εκτός πρωτεύουσας...

Εάν κάποιος έχει περισσότερες πληροφορίες για όσους αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα εκτός Αθήνας, τον παρακαλούμε να μας ενημερώσει.
thessnea.blogspot.com

06/06
Διαβάστε για το μόνο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ στη Θεσσαλονίκη
στο οποίο μπορούν να απευθύνονται από σήμερα ασφαλισμένοι οι οποίοι πάσχουν από βαριές ασθένειες και λαμβάνουν ακριβά φάρμακα, εδώ.