Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της σύλληψης του 27χρονου "Γέροντα Παστίτσιου"

Ανακοίνωση της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τη σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της βλασφημίας:

 «Η ελευθερία της έκφρασης, στο στόχαστρο της ακροδεξιάς θεοκρατίας»

Η σημερινή σύλληψη του εικοσιεπτάχρονου στην Εύβοια με την κατηγορία της βλασφημίας αποτελεί κορυφαία πράξη παραβίασης της ελευθερίας της έκφρασης και μάλιστα από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας...
που κανονικά θα έπρεπε να την προφυλάσσουν ως κόρη οφθαλμού. Είναι απαράδεκτο στην Ελλάδα του 2012 να συλλαμβάνεται πολίτης εξαιτίας σατιρικού σχολιασμού σε προσωπική σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που συμβαίνει μόνο σε θεοκρατικά καθεστώτα τύπου Ιράν. Η τρόικα εσωτερικού δεν ισοπεδώνει μόνο τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες. Και είναι πραγματικά λυπηρό ότι αυτό γίνεται επί υπουργίας του Αντώνη Ρουπακιώτη.

Θα πρέπει, λοιπόν, να υπενθυμίσουμε τα αυτονόητα:

Πρώτον, η ελευθερία του λόγου συμπεριλαμβάνει και τη σάτιρα, όσο «ασεβή» και «προσβλητική» κι αν τη θεωρούν κάποιοι. Όπως, ακριβώς, δεν μπορεί κανείς να απαγορεύσει την ταινία για τον Μωάμεθ, έτσι δεν μπορεί να διώξει τη σελίδα για τον «Όσιο Παστίτσιο».

Δεύτερον, οι ίδιες ακριβώς δικαστικές και αστυνομικές αρχές που αφήνουν ατιμώρητες τις καθημερινές ρατσιστικές επιθέσεις, έσπευσαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής να διωχθεί ο δημιουργός της σελίδας. Στην Ελλάδα του 2012, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη φυλακή αν κάνει πλάκα με τη θρησκοληψία, αλλά δεν διώκεται όποιος στην ιστοσελίδα του καλεί στην εξόντωση των μεταναστών και των ψυχικά πασχόντων.

Τρίτον, δικαιώνεται πλήρως η πρόσφατη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για άμεση κατάργηση της αναχρονιστικής και αντιδημοκρατικής διάταξης περί βλασφημίας. Εξίσου επίκαιρη, αποδεικνύεται και η θέση μας για το χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/09/2012
Πηγή: kanali.wordpress.com