Συνελήφθη ο Τούρκος δολοφόνος των Τ.Ισαάκ & Σ.Σολωμού

Αν και πέρασαν 16 χρόνια η δικαίωση για τις ψυχές των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού φαίνεται ότι η πλησιάζει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Radikal συνελήφθη στο αεροδρόμιο Μανάς της πρωτεύουσας του Κιργιστάν Μπισκέκ ο Τούρκος παρακρατικός Erhan Arıklı για την συμμετοχή του στην δολοφονία των Κυπρίων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Πρόκειται για τον...
πρώτο Τούρκο από τους 11 που καταζητούνται από την Interpol για αυτές τις δολοφονίες των δυο Κυπρίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Erhan Arıklı ήταν πρόεδρος της εθνικιστικής τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης Türk-Bir και όλα αυτά τα χρόνια είχε βρει καταφύγιο στο Καζακστάν ως εκπρόσωπος του παράνομου τουρκοκυπριακού κράτους.

Η σύλληψη του έχει προκαλέσει την κινητοποίηση της τουρκικής κυβέρνησης η οποία εφόσον σέβεται αυτά που ζητά από την κυβέρνηση Άσαντ θα πρέπει να μην εμποδίσει την Interpol να κάνει αυτό που προβλέπεται στην περίπτωση του Τούρκου φυγόδικου.

Σημειώνεται ότι στις 24 Ιουνίου 2008 το ευρωπαϊκό δικαστήριο βρήκε ένοχη την Τουρκία για την δολοφονία των Σολωμού και Ισαάκ. Σύμφωνα με το δικαστήριο η Τουρκία κρίθηκε ένοχη για την παραβίαση του άρθρου 2 της ευρωπαϊκής συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα γιατί δεν έγινε καμία έρευνα για να βρεθούν οι υπαίτιοι για τον θάνατο τους.
Πηγή: defencenet.gr