Το Top 10 των πιο τρελών προκαταλήψεων στα σπορ

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στις προκαταλήψεις, συχνά όμως κάποιοι αθλητές, πιστεύουν λίγο περισσότερο.. Συνήθως συνδέουν μια νίκη ή μία επιτυχία, σε μια ρουτίνα που ακολούθησαν και δεν παρεκλίνουν εύκολα από αυτήν ή σε κάποιο αντικείμενο.. Κάποιες φορές όμως, το παρακάνουν...




O Gary Lineker σκόραρε πολλά γκολ για την Λέστερ, την Έβερτον, την Μπαρτσελόνα, την Τότεναμ και την εθνική Αγγλίας, αλλά ποτέ πριν την έναρξη του αγώνα. Ο σημερινός παρουσιαστής της εκπομπής Match of the Day θεωρούσε πως είναι κακοτυχία να σκοράρει κατά την διάρκεια της προθέρμανσης (ενώ ίσως η σκόπιμη του ενέργεια να σουτάρει πολλές φορές άστοχα πάνω από το τέρμα γινόταν για να ξεγελάσει τους αντιπάλους και να τους δώσει μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας).

 O αστέρας του μπάσκετ και των Chicago Bulls ήταν ένας κορυφαίος αθλητής, όμως υπάρχει ένας καλός λόγος που οι μηροί του έδειχναν πιο 'γεμάτοι' από των υπολοίπων. Ο Jordan πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στο NBA φορώντας από μέσα από την εμφάνιση της ομάδας του, το παλιό σορτσάκι του από το Πανεπιστήμιο του North Carolina. Και πρέπει να ειπωθεί πως δεν τον ενόχλησε ποτέ στο ελάχιστο...


 O αρχηγός της Τσέλσι και πρώην της Εθνικής Αγγλίας έχει μία λίστα από περίπου 50 τελετουργικά πριν από κάθε αγώνα, που περιλαμβάνει από το να κάθεται στην ίδια πάντα θέση στο πούλμαν της ομάδας, το να χρησιμοποιεί την ίδια θέση πάρκινγκ, να χρησιμοποιεί ακριβώς το ίδιο μήκος ταινίας για να σταθεροποιήσει τις επικαλαμίδες του, ακόμα και στην τουαλέτα πηγαίνει πάντα στο ίδιο θάλαμο.

 O αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της Αγγλίας που κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έπρεπε να ήταν πάντα το τελευταίο μέλος της ομάδας που φορούσε το σορτσάκι του πριν από ένα παιχνίδι. Όταν ο συμπαίκτης του Martin Peters αποφάσισε να τσεκάρει εάν ισχύει αυτή η θεωρία με το να βάλει το σορτσάκι του και να το βγάλει αμέσως μετά, ο Moore έβγαλε το σορτσάκι του και αρνήθηκε να το ξαναβάλει εάν δεν το έκανε πρώτος ο Peters.

 Αν και όχι ιδιαίτερα γνωστός εκτός Αμερικής, ο Boggs ήταν ένας μεγάλος σταρ του baseball. Στον Boggs άρεσε να τρώει κοτόπουλο πριν από τον αγώνα - που λόγω της πρωτείνης που περιέχει- είναι κάτι που ακούγεται ως μία λογική προετοιμασία. Το θέμα όμως είναι πως στον Boggs άρεσε να τρώει ακριβώς στις 5.17 το απόγευμα, και πριν χτυπήσει ακριβώς 150 μπάλες στην προπόνηση με το ρόπαλο. Πραγματικά περίεργη περίπτωση...

 Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Γαλλίας δεν θεωρήθηκε ποτέ πως ήταν λογικός στις αλλαγές και στις επιλογές τακτικής που έκανε, ωστόσο η εκκεντρικότητά του δεν σταματάει εδώ. Η αστρολογία έπαιζε ένα βασικό ρόλο στις επιλογές του όταν διάλεγε τους ποδοσφαιριστές. Οι Σκορπιοί θεωρούνταν μία αρνητική περίπτωση, ενώ οι Λέοντες τον προβλημάτιζαν λόγω της τάσης τους να κάνουν «φιγούρα».



O πρώην αστέρας του baseball των New York Mets και Chicago Cubs ήταν ένας από τους πιο προληπτικούς επαγγελματίες σ' ένα έτσι κι αλλιώς φημισμένο για τις προκαταλήψεις άθλημα. Ο Wendell βούρτσιζε τα δόντια του ανάμεσα στα διαλείμματα, μασούσε πάντα μαύρη γλυκόριζα, και σχημάτιζε τρεις σταυρούς στο χώμα, και χαιρετούσε τον center fielder πριν πετάξει την μπάλα ως pitcher.








 Όταν το σκορ έφτανε 111, ο διεθνής διαιτητής του κρίκετ David Shepherd σήκωνε το ένα πόδι του από το έδαφος. Πιθανότατα, αυτό ξόρκιζε την κακοτυχία. Έκανε το ίδιο κάθε φορά που το σκορ έφτανε έναν πολλαπλάσιο του αριθμού (222, 333).




 Αυτός ο Άγγλος θρύλος πάσχει από μία ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που τον αναγκάζει να τακτοποιεί τα αντικείμενα με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ειδικότερα, θέλει να έχει κάθε αντικείμενο στο ψυγείο του τακτοποιημένο όπως εκείνου του αρέσει, και εάν έχει, ας πούμε, τρία κουτάκια Pepsi, θα πετάξει το ένα για να είναι σε ζυγό αριθμό.



 Δεν μόνο οι άντρες αθλητές που έχουν εμμονή με τα τελετουργικά και τις προκαταλήψεις. Όταν η αθλήτρια του τένις Serena Williams έπαιξε άσχημα στο French Open το 2008, πρέπει να σημειώσουμε πως δεν κατηγόρησε απλά το κακό της backhand ή το μέτριο σερβίς της. «Δεν είχα δέσει τα κορδόνια μου σωστά και δεν χτυπούσα την μπάλα πέντε φορές και δεν έφερα τα σανδάλια του ντουζ μαζί μου. Δεν είχα και την έξτρα εμφάνισή μου. Ήξερα πως ήταν μοιραίο να χάσω, ήταν κάτι που θα συνέβαινε».



Πηγή: msn.com