Ο Κανάκης στα δικαστήρια σήμερα

Στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα το πρωί ο Αντώνης Κανάκης συνοδευόμενος από το στενό του συνεργάτη Χρήστο Κιούση προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στην δίκη του κυκλώματος εκβιαστών που είχε εξαρθρωθεί πέρυσι στη Θεσσαλονίκη...



Ο Α. Κανάκης αν και δεν είχε καταθέσει στην προδικασία κλήθηκε από το δικαστήριο καθώς η μαρτυρία του εκτιμήθηκε ως σημαντική αφού σύμφωνα με τη δικογραφία οι δράστες του κυκλώματος φέρονται να πουλούσαν προστασία σε δύο καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική στα οποία είναι συνιδιοκτήτης.

Ο Α.Κανάκης είχε κληθεί από τις πρώτες ημέρες της εκδίκασης της υπόθεσης ωστόσο όπως είπε χθες και η πρόεδρος το δικαστήριο δυσκολεύτηκε να τον εντοπίσει και γι' αυτό άργησε η κατάθεσή του.

Ο βασικός συντελέστης του Ράδιο Αρβύλα φέρεται σύμφωνα με την κατάθεση αστυνομικού που κατέθετε νωρίτερα ως μάρτυρας να είναι ένας από τους επιχειρηματίες καταστημάτων διασκέδασης (διατηρεί δύο στη Θεσσαλονίκη) στους οποίους οι κατηγορούμενοι "πωλούσαν προστασία" και έτσι και έτσι η έδρα ζήτησε και την δική του κατάθεση προκειμένου να φωτιστεί περισσότερο η υπόθεση.

Μάλιστα προς στιγμήν δημιουργήθηκε μια αμηχανία στο δικαστήριο καθώς το κανονικό όνομα του Αντώνη Κανάκη είναι Αντώνης Δούμας . Η δίκη του κυκλώματος εκβιαστων που είχαν συληφθει τον Δεκέμβριο του 2011 ξεκίνησε σημερα με τις καταθέσεις των μαρτύρων. Έτσι τις επόμενες μέρες ο Αντώνης Κανάκης, το όνομα του οποίου αναφερόταν και στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων, θα περάσει ως Αντώνης Δούμας το κατώφλι του δικάστικου μεγάρου Θεσσαλονίκης.



Πηγές: jnews.gr, imerisia.gr