Συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για παράνομα... βιβλία!

Στα πράσα πιάστηκαν 6 άτομα για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία, μετά από ελέγχους σε καταστήματα - επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών φωτοτύπησης, στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, χθες το πρωί...



Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούσαν σε πέντε καταστήματα αυτής της κατηγορίας, ενώ σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Περιουσίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν έξι άτομα (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), ιδιοκτήτες και προσωρινά υπεύθυνοι των καταστημάτων, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πνευματική ιδιοκτησία.

Προηγήθηκε η έγγραφη καταγγελία – μήνυση, από μη κερδοσκοπικό αστικό συνεταιρισμό διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, σε βάρος των επιχειρήσεων αυτών, για παράνομη αναπαραγωγή και πώληση βιβλίων - συγγραμμάτων, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών.

Μετά από ελέγχους της υπηρεσίας οικονομική αστυνομίας και δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 194 φωτοαντίγραφα βιβλίων (ελληνικά και ξενόγλωσσα) και 9 σκληροί δίσκοι με πλήθος συγγραμμάτων σε ψηφιακή μορφή.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.