Ένα Γιγάντιο Καλαμάρι - Κράκεν - για πρώτη φορά στον φωτογραφικό φακό! (Photos+Video)


Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εφιάλτης για εκείνους που ταξιδεύουν στις ανοιχτές θάλασσες, απτο να συναντήσουν το μεγαλύτερο εν ζωή τέρας του βυθού..


Παρ'ότι τα γιγάντια καλαμάρια είναι αληθινά και όχι πλάσματα της φαντασίας, ευτυχώς ζούν πολύ βαθιά και το ανθρώπινο μάτι θα τα αντικρίσει πολύ σπάνια. Και ενώ φτάνουν σε ύψος και ξεπερνούν ένα διόροφο κτήριο, ο φωτογραφικός φακός δεν είχε καταφέρει να τα απαθανατίσει μέχρι πρόσφατα...

Μη χάσετε τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ φωτογραφίες του αλλά και το ίδιο το Κρακεν σε Video, παρακάτω!

Ενώ πολλές προσπάθειες έγιναν για την καταγραφή του τέρατος, τι ήταν αυτό που έκανε την τελευταία να είναι και η μοναδική επιτυχημένη;



Μία από τους επιστήμονες της αποστολής, η Edith Widder, υποψιάστηκε ότι ο ήχος των μηχανών των υποβρυχίων τους το τρόμαζε. Έτσι, χρησιμοποίησαν μια μη μηχανοκίνητη συσκευή που λειτουργούσε με μπαταρίες για να το προσεγγίσουν. Η συσκευή ήταν μάλιστα συνδεδεμένη με ένα καλώδιο LED όπου έλαμπε σαν ένα είδος μεδουσών που ζουν στην περιοχή, ενώ τα φώτα της συσκευής είχαν ειδικό χρώμα, έτσι ώστε να μην είναι ορατά από το καλαμάρι.



Η προσπάθεια τους τελικά ανταμείφθηκε, παρουσιάζοντας μας τις πρώτες πραγματικές φωτογραφίες ενός γιγάντιου καλαμαριού. Τέλος, ακόμη και όταν άνοιξαν τα μεγάλα φώτα για να το δούν καλύτερα, το Κράκεν δεν έφυγε, δίνοντας μας την εικόνα του και σε Video..!


We Do Not Sow
thessnea.blogspot.gr