Η Γιορτή των Αγγέλων 2011! ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ (Ανανεώνεται)

Το μεγαλύτερο (ίσως και το πρώτο..) Χριστουγεννιάτικο Πάρκο που φτιάχτηκε ποτέ στην πόλη, είναι γεγονός και από την 1η Δεκεμβρίου 2011 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2012, η Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα η Πλατεία Αριστοτέλους, θα προσφέρει στους επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους, έναν επίγειο παράδεισο με μοναδικό άρωμα, αυτό, των Χριστουγέννων..

Έτσι εκτός της ΔΕΘ και των λοιπών εκδηλώσεων όπως σας ενημερώσαμε, το γλέντι θα στηθεί φέτος δυνατότερα απο ποτέ και στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά και μεσα στο θερμαϊκό με το πλωτό Χριστουγεννιάτικό Δέντρο!

Ανανεώνεται, μείνετε συντονισμένοι!

Έτοιμη να δώσει φέτος, μια ξεχωριστή, χαρούμενη γιορτινή νότα στους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης και στολισμένη εντυπωσιακά με το μεγάλο πάντα δέντρο της (20 μέτρα!! εκτός του... πλωτού!), η κεντρική Πλατεία της πόλης, φιλοξενεί για πρώτη φορά, φέτος, ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο!!

Από το άνοιγμά του, μέχρι και την τελευταία ημέρα, οι επισκέπτες, θα έχουν την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν πολλών ειδών εκδηλώσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά, για όλα τα γούστα, ενώ, στα ξύλινα, εορταστικά στολισμένα περιπτεράκια , μπορούν να βρουν Χριστουγεννιάτικα είδη διακόσμησης, παιχνίδια, χειροποίητα στολίδια, βιβλία, είδη δώρων, γλυκίσματα και πολλά άλλα!!


Από το Πάρκο της Πλατείας, δε θα μπορούσε να λείψει το Λούνα παρκ, το παγοδρόμιο (2 φέτος), μια παγοπίστα με τσουλήθρα, περίεργα γλυπτά από πάγο, Άγιοι Βασίληδες, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, ζογκλέρ..

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Πλατείας Αριστοτέλους να απλωθεί από τη Λ. Νίκης και μέχρι και την Εγνατία, ενώ, εκτιμούν το κόστος της όλης επένδυσης, γύρω στις 500.000 ευρώ, το οποίο και θα καλυφθεί μέσω χορηγιών.

Κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη διοργανώνει τη μεγάλη γιορτή των αγγέλων, με μεγάλους καλλιτέχνες κάθε φορά, όπως το 2008 με τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Κώστα Μακεδόνα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο.



Το 2009 Ο Δήμος της Θεσσαλονίκης Έκανε όλους τους πιτσιρικάδες της πόλης της Θεσσαλονίκης να πάνε στην πλατεία Αριστοτέλους καθώς εκεί τους περίμενε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.



Το 2011 ο Γιώργος Αξάς σήκωσε το κέφι και έκανε όλο τον κόσμο να χορέψει.

Για τη γιορτή των αγγέλων 2011-2012 δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα τίποτα από των δήμο Θεσσαλονίκης ελπίζουμε να κρατηθεί η παράδοση γιατί αν μη τι άλλο χαρακτηρίζει την πόλη μας!
Πηγή: exit210.gr


3/12 
Η κλασική πάντως φάτνη φέτος δεν πρόκειται να βρίσκεται στο χώρο της Αριστοτέλους! Λόγω διαφόρων παρατράγουδων που προκλήθηκαν στο παρελθόν (όπως κλοπές των εκθεμάτων) αποφασίστηκε να μεταφερθεί σε διαφορετικό σημείο της πόλης.
Αυτό είναι ο Ιερός Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα και πρόκειται να στηθεί τις επόμενες ημέρες.

Και το πολυαναμενόμενο δέντρο πάντως που προς το παρόν λείπει, θα προστεθεί σε λίγες ημέρες μιας και ακόμα η πλατεία Αριστοτέλους δεν "μυρίζει" όσο Χριστούγεννα θα ήθελε ο δήμαρχος αλλά και οι πολίτες..




4/12
Τέλος Εποχής για τη Γιορτή των Αγγέλων;
Φέτος τα φώτα πέφτουν στο Christmas magic city!

Περισσότερους από εκατό χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια προσδοκά να προσελκύσει το «Χριστουγενιάτικο μαγικό χωριό» της Θεσσαλονίκης.
Σε μία μεγάλη Χριστουγεννιάτικη πόλη μεταμορφώνεται απο 01.12.2011,  ο χώρος της Έκθεσης.
Για 39 ημέρες η Χριστουγεννιάτικη πόλη η οποία εκτείνεται σε ένα χώρο 16.000 τ.μ. θα δίνει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα να διασκεδάσουν με:
- Τη Γιγάντια Χιονόσφαιρα όπου χιονίζει κάθε µέρα – όλη µέρα!
- Το στεγασμένο Παγοδρόμιο, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον πάγο και να απολαύσουν θέαµα από επαγγελµατίες  παγοδρόµους!
- Fun Park µε Carousel, Τρενάκι του Αϊ Βασίλη, συγκρουόµενα και πολλά ακόµη αγαπηµένα παιχνίδια!
- Γνωριμία με τον Αϊ Βασίλη στο φιλόξενο Σπίτι του!
- Το Μαγικό Μονοπάτι µε την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου!
- Τους Παραµυθάδες στη Μαγική Σκηνή!
- Εκπαιδευτική διασκέδαση στο Εργαστήρι του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και σε 15 ακόµη θεµατικά εργαστήρια!
- Παρακολούθηση βραβευμένων Γαλλικών ταινιών για παιδιά αλλά και Θέατρο Σκιών!
- Skate board και Face Painting!
- Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη αγορά με λιχουδιές και χειροποίητα είδη!
- Παιδότοπο για να απασχολούνται τα παιδιά
- Κάλαντα και άλλα γιορτινά τραγούδια ζωντανά στις Μουσικές Σκηνές του Πάρκου!
- Γιορτινές ευχές στη Μεγάλη Κάρτα Ευχών του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου, µε την οποία θα επιχειρηθεί να καταρριφθεί το σχετικό ρεκόρ Guinness!




Όλες οι δράσεις του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην Έκθεση είναι χωρίς χρέωση, µε το εισιτήριο εισόδου (3 ευρώ ανά άτοµο / 2 ευρώ ανά παιδί έως 12 ετών / 2,5 ευρώ το οµαδικό), εκτός από το Fun Park και τo Παγοδρόµιo.

Tο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση αποτελεί, τον έναν από τους δύο άξονες του project «Θεσσαλονίκη, πόλη των Χριστουγέννων», ο δεύτερος εκ των οποίων είναι η Χριστουγεννιάτικη Πλατεία Αριστοτέλους.

Οι επισκέπτες του Πάρκου θα μπορούν να σταθμεύουν μέσα στο χώρο της ΔΕΘ.
Πηγή: news-piper.blogspot.com


5/12 
Μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία διοργανώνεται από το δήμο Καλαμαριάς, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Η Παιδική, Νεανική, Μικτή Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο και η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλαμαριάς θα παίξουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες για το κοινό που θα παρευρεθεί στο δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", στις 20:30.
Είσοδος ελεύθερη.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο δήμο θέρμης!


*Μη ξεχάσετε να ελέξετε και το ωράριο των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης..

6/12 
Σε συνέχεια της προσπάθειας αποσύνδεσης με παλαιότερες καταστάσεις, ο δήμος δε θα στήσει στην Αριστοτέλους εκτός της κλασικής φάτνης (που θα στηθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Τούμπα), ούτε το κλασικό στολισμένο καραβάκι.

Η εξέδρα όπου θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις και άλλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα έχει ήδη στηθεί και εκεί ο δήμαρχος θα πρωταγωνιστήσει στην εκδήλωση για την αλλαγή του χρόνου, που σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από την ενσωμάτωση της πόλης στον εθνικό κορμό.
Φέτος θα είναι η πρώτη χρονιά που η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει χρονιά παρουσία ανα

Χριστουγεννιάτικο Δέντρο (εκτός εκείνου στο Θερμαϊκό), ΑΚΟΜΗ ο δήμος δε μας έχει δώσει περεταίρω ενημέρωση.. οπότε αναμένουμε.

7/12
Φέτος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ανέλαβε όλο τον στολισμό του κέντρου της Θεσσαλονίκης, με το δήμο να πληρώνει μονάχα το ρεύμα. Σκοπός ήταν να δημιουργήσει ένα θεσμό στη Θεσσαλονίκη κάθε Χριστούγεννα για να προσελκύσει επισκέπτες.

Μέχρι την Πέμπτη θα έχουν τοποθετηθεί μία συστάδα δέντρων στην πλευρά του ''Ηλέκτρα Πάλας'', το δέντρο με φωτεινά αστέρια στη θάλασσα, σπιτάκια που θα δοθούν αφιλοκερδώς σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σταντ με ξυλοπόδαρους, μουσικές σκηνές κ.ά, χωρίς να πληρώσει για αυτά ο κόσμος, πέρα του αντιτίμου φυσικά για το καρουζέλ, τη ρόδα και το παγοδρόμιο. Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Νικολόπουλος.

8/12
Έλατα σε πλατείες , πάρκα, προαύλια σχολείων, και άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος, ελευθέρων χώρων, και ποιότητας ζωής. Τα δέντρα, είκοσι στον αριθμό, αποτελούν δωρεά ενός παράγωγου ελάτων, και η κίνηση εντάσσεται στη φετινή προσπάθεια του Δήμου να στολίσει όσο το δυνατόν περισσότερες γειτονιές και σημεία της Θεσσαλονίκης.
Πηγή: seleo.gr

(Από ότι φαίνεται παντού θα μπουν δέντρα -ακόμα και μέσα στη θάλασσα, εκτός της πλατείας Αριστοτέλους! Που το έχουμε κιόλας να κάθεται στην αποθήκη...)

"Είμαστε μείον 400 άτομα. Αν δεν προχωρήσουν άμεσα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα προκύψει σοβαρό πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών μέσα στα Χριστούγεννα", αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δήμαρχος Γ. Μπουτάρης.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις γιορτές, του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών!

9/12
Η "Γιορτή των Αγγέλων" μας... τελείωσε για φέτος όπως και το παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και καραβάκι της Αριστοτέλους.

Οπως δήλωσε χθές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η νέα γιορτινή διακόσμηση και το θαλασσινό δέντρο της Αριστοτέλους, η οποία «ντύνεται» χριστουγεννιάτικα από τη θάλασσα μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, θα «ανάψουν» στις 6 το απόγευμα της Κυριακής. Επίσης ανακοίνωσει τη φύλαξη της Πλατείας, αλλά και για την περιφρούρησή της από παράνομους μικροπωλητές, ώστε να αποφευχθούν τριτοκοσμικές καταστάσεις προηγούμενων ετών, από ομάδα 40 ατόμων.

Τέλος εξέφρασε τους φόβους του για Χριστούγεννα αγγαλιά με τα σκουπίδια αφού όπως είπε χαρακτηριστικά "Οι οδοκαθαριστές κωλοβαράνε! Κωλοβαράνε!"

11/12
Μετά την Παρασκευάτικη "γκρίνια" του για το θέμα των σκουπιδιών. ο κ. Μπουτάρης δε στάθηκε εκεί και προχώρησε σε πράξεις, προσλαμβάνοντας 610 άτομα με δίμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών εποχικών αναγκών της διεύθυνσης Καθαριότητα.

Η υπηρεσία Καθαριότητας λειτουργεί με 400 άτομα λιγότερα, λόγω λήξης παλαιότερων συμβάσεων και έτσι τώρα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις πρόσληψης από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έως την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου από τις 08:00 έως τις 15:00. Για να κατεβάσετε το έντυπο της αίτησης πατήστε στο σύνδεσμο: link1

Μην ξεχάσετε!!
Σήμερα το απόγευμα στις 6 το απόγευμα θα φωταγωγηθεί το (πλωτό) δέντρο!
Περίεργη φάση το άναμα ενός δέντρου μέσα στη θάλασσα, όμως εμείς ελπίζουμε ότι η βραδιά θα δώσει (επιτέλους) ένα πιο εορταστικό χρώμα, στην ως τώρα καταθλιπτική Αριστοτέλους...

12/12 - Ανάψαμε και σας περιμένουμε... 
Γιορτινό έστω και για λίγο έγινε το κλίμα χθες στην  Θεσσαλονίκη με την πλατεία Αριστοτέλους σε άκρως χριστουγεννιάτικους τόνους και αποκορύφωμα το πρώτο πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο που επιτέλους είδαμε!

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης μαζί με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Μιχάλη Ζορπίδη, και αντιδημάρχους βρίσκονταν στην εξέδρα και έδωσαν το σύνθημα για τη φωταγώγηση του δέντρου.

Εκατοντάδες Θεσσαλονικείς με τα παιδιά τους, κατέβηκαν στην πλατεία, έπαιξαν στο carousel και άκουσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μπορεί την ημέρα να μην εντυπωσιάστηκαν οι παρευρισκόμενοι από το πλωτό δέντρο, όμως το βράδυ η ατμόσφαιρα έγινε μαγική για τους παρευρισκόμενους, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω Video.


Αν εξαιρέσουμε το μεγάλο μποτιλιάρισμα και τα νεύρα των διερχόμενων οδηγών, όλα πήγαν καλά..!


Πηγή: thesout.gr



Τα σχόλια πάντως για το νέο "δέντρο" ποικίλουν, από χαρακτηρίζοντας το από "πρωτοποριακό" έως και "γαϊδουράγκαθο"!

15/12 
Στέκι για τους νέους της πόλης έχει γίνει το παγοδρόμιο της Αριστοτέλους, το οποίο λειτουργεί έναντι αντιτίμου φυσικά. Την παράσταση για τα μικρά παιδιά κλέβουν τα καρουσέλ, τα τρενάκια και η ρόδα, ενώ εορταστική ατμόσφαιρα δημιουργούν τα περίπου 150 επιστήλια που έχουν τοποθετηθεί δεξιά και αριστερά της Αριστοτέλους.

Πάντως είναι γεγονός ότι  τις προηγούμενες ημέρες, παρουσιάστηκε αρκετή κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού πολοί πολίτες έσπευσαν να δούν τα όσα έχουν στηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Την κατάσταση έκαναν χειρότερη οι οδηγοί που καθυστερούσαν στο σημείο της παραλίας, για να δούν το πλωτό δέντρο, δημιουργώντας μεγάλες καθυστηερήσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων..

Στην Ανω Πόλη και Τριανδρία
Εξάλλου, την Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, φωταγωγείται στην πλατεία Ρομφέη-Κρίσπου το χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ανω Πόλης, ενώ παιδιά θα ψάλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων, κατά τη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η 3η δημοτική κοινότητα.
Εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει και η δημοτική κοινότητα Τριανδρίας από την ερχόμενη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, αλλά και η Ε' δημοτική κοινότητα στα ανατολικά. Εορταστικές εκδηλώσεις οργανώνονται επίσης από το δήμο Θεσσαλονίκης στις δημοτικές βιβλιοθήκες και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Δράσεις αλληλεγγύης
Γεύμα αγάπης για 1.000 άπορους πολίτες διοργανώνει η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΑΠΘ, στη φοιτητική λέσχη το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα, εδώ και περίπου δύο μήνες η αντιδημαρχία σε συνεργασία με εμπορικά καταστήματα αλλά και φορείς έχει κινητοποιηθεί για τη συλλογή ειδών ρουχισμού, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορους πολίτες μετά τις 26 Δεκεμβρίου και σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Επίσης, η αντιδημαρχία θα προχωρήσει σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες στη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία επίσης θα διανεμηθούν σε απόρους.


Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων
Το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών (Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη) του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο παζάρι βιβλίων, την Τετάρτη 14, την Πέμπτη 15 και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρες 10.00 με 15.00.

Το παζάρι θα διεξαχθεί στο χώρο μεταξύ του Κτιρίου Διοίκησης και της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ή στο ισόγειο ενός από τα δύο κτίρια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.
Στο παζάρι θα προσφερθούν, με ειδική έκπτωση 30%, πρόσφατες και παλαιότερες εκδόσεις του Ινστιτούτου. Ειδικά το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής θα προσφέρεται με έκπτωση 50%, στην τιμή των 35 ευρώ. Η εκδήλωση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη ψηφιοποίηση πανεπιστημιακών εγχειριδίων για φοιτητές του Α.Π.Θ. με μειωμένη όραση.
Οι προσφορές ισχύουν και για τα μη μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το πάρκο στη ΔΕΘ 
Αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετή απογοήτευση για το Χριστουγεννιάτικο πάρκο της ΔΕΘ, το οποίο είχε ανακοινωθεί ως κάτι το ιδιαίτερο.
Ακόμη ένα παγοδρόμιο, μια μπάλα χιονιού που είναι το μόνο αξιόλογο θέαμα και αυτή δε λειτουργεί όλη την ημέρα και γενικά λίγα πράγματα για να κάνει κανείς, σύμφωνα με όσα μας έχουν πει οι αναγνώστες μας...

16/12 Γιορτή αγοράς στη Θεσσαλονίκη
Οι έμποροι της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν και φέτος δυναμικά στην ένατη κατά σειρά Γιορτή Αγοράς που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων- Εμποροβιομηχανικού και Επαγγελματικού.

Στη Γιορτή Αγοράς, που θα αναπτυχθεί κατά μήκος της πλατείας Αριστοτέλους την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα, το εορταστικό σκηνικό θα συνθέτουν το πλωτό χριστουγεννιάτικο δέντρο, το υπαίθριο παγοδρόμιο, το καρουζέλ και η μεγάλη ρόδα, που έχουν ήδη στηθεί εδώ και μέρες, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, μουσικά και χορευτικά σχήματα και φυσικά ο Άγιος Βασίλης από τον… Βόρειο Πόλο!

17/12 
Το quiz της ημέρας.
Τι ήταν πέρσι πράσινο,
φέτος θα ήταν πλωτό,
και από σήμερα... υποθαλάσιο;!
Την επόμενη Παρασκευή, τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλη, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να.. φτιάξουν το κρύο (από όλες τις απόψεις) κλίμα της Θεσσαλονίκης.
*ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε ξανά δέντρο, πάνω από τα κύματα..


21/12
Στο μεθαυριανό happening, oι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα από το απόγευμα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής,  στην πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στην πλατεία Αριστοτέλους μουσική θα παίξουν η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, η ομάδα κρουστών «Κρούση» και τα συγκροτήματα «Κυριλέ Πρίγκιπες και Θάνος Χρήστου» και «The gang».

Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν γύρω από το άγαλμα του Βενιζέλου θα συμμετέχουν η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, οι χορωδίες της Παναγίας Δέξιας, του Αγίου Βλασίου και των Λαγυνών και το ωδείο Καλαμαριάς «Μελωδία».


Μοίρασε δώρα η αντιπεριφέρεια
Δώρα, βιβλία και παιδικά παιχνίδια συγκέντρωσαν οι υπηρεσίες της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης από αλυσίδες καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών και βιβλιοπωλεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Χριστούγεννα για όλους».

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου ενώ σήμερα άρχισε η διανομή τους σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων και παιδιά τα οποία ζουν σε ιδρύματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε το δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης, «Άγιος Στυλιανός» όπου μοίρασε δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται και αντάλλαξε ευχές με το διοικητικό συμβούλιο και τους εργαζομένους, ενώ τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα.
Πηγή: newsbeast.gr

23/12 
Το δέντρο της πόλης ξανά... πλέει!

27/12 
Η Φάτνη στην τούμπα, όνειρο ήταν και... πάει!

29/12
Οι εκδηλώσεις και τα διάφορα happenings συνεχίζονται σε διάφορες γωνιές της πόλης μέχρι την Πρωτοχρονιά!
Διαβάστε τι θα δείτε και που, αλλά και που θα πετύχετε τους έφιππους Άγιους Βασίληδες, ΕΔΩ!!