Οι νέες ταινίες στους Κινηματογράφους της Θεσσαλονίκης, από 2 Μαίου!

Πέντε είναι οι δυνατές ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις μεγάλες οθόνες της πόλης, με τις Thor και Red Riding Hood να ξεχωρίζουν.
Διαβάστε κριτικές, cast, πληροφορίες και φυσικά δείτε τα trailers τους εδώ!


Thor
(Thor)

Φαντασίας 2011, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 130'

Από τον πλανήτη Άσγκαρντ ετοιμαστείτε για μια κατακόρυφη βουτιά στον πλανήτη Γη. Ο Θορ, ο... βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη, όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Εκεί γνωρίζεται με μια όμορφη επιστήμονα, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, ενώ παράλληλα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό των θνητών, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τους πλέον επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις του Άσγκαρντ για να κυριαρχήσουν στη Γη-κι όχι μόνο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Κένεθ Μπράνα
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κρις Χέμσγουορθ, Άντονι Χόπκινς, Νάταλι Πόρτμαν, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο





Η Κοκκινοσκουφίτσα
(Red Riding Hood)

Θρίλερ 2011, ΗΠΑ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 100'

Η σκηνοθέτης Κάθριν Χάρντγουϊκ ("Twilight", "Thirteen") μας δίνει μια νέα, διαφορετική "Κοκκινοσκουφίτσα". Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους, όταν έχει πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξή τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά τη συμφωνία και παίρνει τη ζωή ενός συνανθρώπου τους.

Το θύμα αυτή τη φορά είναι η μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι (Σέιφριντ), μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της (Μπερκ και Μάντσεν) έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι (Άιρονς), κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά στην καρδιά της Βάλερι υπάρχει χώρος μόνο για τον Πίτερ (Φερνάντεζ), ένα φτωχό ξυλοκόπο που αγαπά εδώ και πολλά χρόνια.

Για να αποφύγει το χωρισμό, το ζευγάρι σχεδιάζει να το σκάσει, αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου τους αλλάζει τα σχέδια. Καθώς η πόλη διψά για εκδίκηση, καλεί στο Ντάγκερχορν το διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον (Όλντμαν) προκειμένου να τους δώσει διέξοδο στο πρόβλημά τους. Αλλά η άφιξη του Σόλομον μόνο μεγαλύτερη αναταραχή φέρνει, καθώς προειδοποιεί τους κατοίκους, ότι ο λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα, και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Πανικός καταλαμβάνει την πόλη, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κάθε φορά που το φεγγάρι γίνεται κόκκινο, σπέρνοντας τη διχόνοια στην κλειστή κοινωνία του Ντάγκερχορν. Στο μεταξύ, η Βάλερι ανακαλύπτει ότι έχει μια ιδιαίτερη σύνδεση με το λυκάνθρωποι, γεγονός που τους φέρνει κοντά, κάνοντάς την, να θεωρείται ταυτόχρονα ύποπτη και δόλωμα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Κάθριν Χάρντγουικ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερναντεζ, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Λούκας Χάας




Μη μ' Αφήσεις Ποτέ
(Never Let Me Go)

Αισθηματική 2010, Μεγάλη Βρετανία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 103'

Η Ρουθ, η Κάθι και ο Τόμι περνούν την παιδική τους ηλικία σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό οικοτροφείο. Καθώς μεγαλώνουν, ανακαλύπτουν πως έχουν συμβιβαστεί με την δύναμη της αγάπης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για την πραγματικότητα που τους περιμένει έξω στον κόσμο.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Μαρκ Ρόμανεκ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Κάρει Μάλιγκαν, Κίρα Νάιτλι, Αντριου Γκάρφιλντ , Σαρλότ Ράμπλινγκ, Σάλι Χόκινς





Ακόμα και η Βροχή
(Even the Rain / Tambien la Lluvia)

Ιστορική 2010, Ισπανία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 103'

Ένας σκηνοθέτης, ο Σεμπάστιαν, πηγαίνει στην Βολιβία για να γυρίσει μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο πέρα από τον μύθο, τον εξερευνητή των θαλασσών που δεν ήθελε απλά να εκχριστιανίσει τους ινδιάνους αλλά είχε εμμονή με τον χρυσό και έκανε σκλάβους τους ιθαγενείς που του αντιστάθηκαν.
Όμως στην πόλη όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα τα αποθέματα νερού πωλούνται σε μια πολυεθνική και οι ιθαγενείς καλούνται 500 χρόνια μετά από την έλευση του Κολόμβου να παλέψουν όχι για το χρυσάφι, αυτή τη φορά αλλά για το πιο πολύτιμο αγαθό, το νερό.

Σημείωμα της σκηνοθέτιδoς

"Το “Even the Rain ” είναι μακράν η πιο πολύπλοκη ταινία που έχω κάνει. Ήταν μια συναρπαστική περιπέτεια αλλά και πρόκληση για οποιονδήποτε δούλεψε μέσα σε αυτήν ή ενεπλάκη με κάποιον τρόπο. Πώς τρως έναν ελέφαντα; μπουκιά-μπουκιά όπως λέει και το ρητό. Πώς λοιπόν γυρίζεις μια ταινία με τόσα πολλά extras, τόσους πολλούς χαρακτήρες και τόση δράση; Σκηνή-σκηνή. Έτσι το αντιμετώπισα, σχεδιάζοντας κάθε σκηνή σχολαστικά, διανέμοντας τους ρόλους και σκηνοθετώντας όλα τα extras ένα-ένα, ενώ δούλευα φράση –φράση με τους ηθοποιούς που δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ και κυρίως έχοντας εμπιστοσύνη στο αξιόλογο καστ και στο τεχνικό προσωπικό, τόσο από την Ισπανία όσο και από την Βολιβία".

Ισιάρ Μπολέν

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Ισιάρ Μπολαΐν
ΣΕΝΑΡΙΟ:
Πόλ Λάβερτι
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λούις Τοσάρ, Κάρα Ελεγιάλντε, Βιτσέντε Ρομέρο





Τρίτη

Δραματική 2010, Ελλάδα, Έγχρωμη, Διάρκεια: 95'

Από το πρωί μέχρι το βράδυ κάποιας Τρίτης, η ταινία καταγράφει τις παράλληλες ιστορίες νέων ανθρώπων που ζουν στην Αθήνα, αναπαριστώντας ένα κομμάτι από το ψηφιδωτό της κοινής ζωής μας στην πόλη. Όλοι κάτι ζητούν και όλοι το χάνουν - για να το ξανακερδίσουν στο τέλος όπως δεν το περιμένουν.

Ο σκηνοθέτης παίρνει ο ίδιος την κάμερα στο χέρι και κινηματογραφεί ελεύθερα τους ηθοποιούς - πρώην μαθητές του. Η ανάγνωση της ταινίας είναι ελεύθερη, όπως και η δημιουργία της, καθώς δεν υπάρχει σενάριο. Το σενάριο «γράφτηκε» με τα σώματα των ηθοποιών, μέσα από συνεχείς αυτοσχεδιασμούς, επιδιώκοντας την αμεσότητα στις ερμηνείες. Εδώ τα μικρά και τα μεγάλα μπλέκονται - όπου τα μικρά μπορεί να είναι εξίσου σημαντικά με τα μεγάλα.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Νίκος Κορνήλιος
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ναζίκ Αϊδινιάν, Ειρήνη Αναγνώστου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρίνα Αργυρίδου , Ορέστης Εσπερινός, Γιάννης Κασιμάτης, Μελίσσα Κωτσάκη, Ιωάννα Μιχαλά, Αλέξανδρος Λυκούρας, Δήμητρα Μητροπούλου, Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος, Κέλλυ Παπαδοπούλου, Ιωάννα Πιατά, Νικόλας Πιπεράς, Τατιάνα Ρόμπερτσον, Ανδρομάχη Σπανέλλη, Νίκος Φλεσιόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης





Η Πλειοψηφία της Σιωπής
(Majority / Cogunluk)

Δραματική 2010, Τουρκία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 110'

Ο Μερτκάν, 21 ετών, ζει στην Κωνσταντινούπολη. Η ζωή του είναι σταθερή και προβλέψιμη, αλλά δεν τον γεμίζει. Μένει στο σπίτι των γονιών του, είναι το παιδί για όλες τις δουλειές στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα του, και διασκεδάζει με τους κολλητούς του σε εμπορικά κέντρα και ντισκοτέκ. Όταν γνωρίζει την Γκιλ, Κούρδη από την Ανατολική Τουρκία, ο άχαρος Μερτκάν αρχίζει να αποκτά λίγη αυτοπεποίθηση και μοιάζει να μπορεί να αντιταχθεί στους καταπιεστικούς γονείς του. Ο πατέρας του, όμως, αρνείται κάθε σχέση με "τους ανθρώπους αυτούς που θέλουν να διχάσουν τη χώρα μας". Θα είναι άραγε ο Μερτκάν αρκετά δυνατός ώστε να μην γίνει το είδος του ανθρώπου που ο πατέρας του θέλει να τον κάνει;


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Σερέν Γυτζέ
ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ερκάν Καν, Νιχάλ Κολντάς, Εσμέ Μαντρά, Σετάρ Τανριογκέν, Μπαρτού Κουσουκτσαλαγιάν