Σημαντική αύξηση στον τουρισμό

Μία αρκετά σημαντική αύξηση, της τάξης του 10% σημείωσαν οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2011.

Η άνοδος στις αφίξεις τουριστών στη χώρα μας για αυτό το διάστημα αυτή τη στιγμή είναι στο 9,95% σε σχέση με το αντίστοιχο επτάμηνο πέρυσι και πλέον ο στόχος είναι όλο και ψηλότερα, αφού η αρχική εκτιμήσεις για το 10% φαίνεται να βγαίνει αληθινή.


Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και τα οποία προέρχονται από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, το επτάμηνο του 2011 αφίχθησαν συνολικά 6.458.612 αλλοδαποί τουρίστες, έναντι 5.874.144 που ήσαν πέρυσι.

Στην κούρσα της ανόδου του τουριστικού ρεύματος φέτος εξακολουθούν να ηγούνται, πάντα σε ό,τι αφορά τα ποσοστά, η Ρόδος και η Κως, με το νησί των Ιπποτών να πετυχαίνει άνοδο των αφίξεων στο επτάμηνο 28,2% και το νησί του Ιπποκράτη άνοδο 26,2%.

Σημαντικά ποσοστά ανόδου εμφανίζουν επίσης το Ηράκλειο με 14,4%, τα Χανιά με 8,52%, αλλά και η Θεσσαλονίκη με 11,77%.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τα τουριστικά έσοδα, σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία τα έχει απόλυτη ανάγκη.

Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με μια αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.