Το πρώτο Week Lake festival στη Θεσσαλονίκη

Το Week Lake festival 2011 είναι ο νέος θεσμός της συμπρωτεύουσας, το οποίο θα διεξαχθεί στο χώρο των Λουτρών της Πικρολίμνης (23 km από τη Θεσσαλονίκη) από την Τετάρτη 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Η συμμετοχή αγαπημένων συγκροτημάτων και καλλιτεχνών θα είναι πολύ μεγάλη και το Φεστιβάλ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον απο τους Θεσσαλονικείς μουσικόφιλους!

Ο χώρος της διεξαγωγής του WLf 2011 ήδη έχει διαμορφωθεί έτσι, ούτως ώστε να παρέχει άνετη κι ευχάριστη διαμονή για τους κατασκηνωτές με πλήρη εξοπλισμό, αλλά και να διευκολύνει επίσης την προσέλευση του κοινού, που θ’ αποφασίσει να παρακολουθήσει τα events της αρεσκείας του αυθημερόν, χωρίς να διανυκτερεύσει στο χώρο. Θα είναι ένα πρωτοποριακό γεγονός για τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και για όλη τη χώρα ως προς τον τρόπο διεξαγωγής, διότι θα έχει πληθώρα αλλά και ποικιλία θεμάτων για όλες τις ηλικίες.

Το WLf 2011 θα περιλαμβάνει γνωστά και δημοφιλή μουσικά σχήματα, διάσημους καλλιτέχνες, μεγάλους χορευτικούς συλλόγους, διάφορα και ποικίλα σόου για όλες τις ηλικίες, θεατρικά σκετς, κουκλοθέατρο για τους μικρούς μας φίλους, καραγκιόζης για μεγάλα και μικρά παιδιά, γνωστούς κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους, λασπομαχίες από αιθέριες καλλίγραμμες κοπέλες (κατάλληλο θέαμα και για ανηλίκους) κι από αθλητές πολεμικών τεχνών, δάσκαλοι ζωγραφικής, πηλού, τοξοβολίας, face painting, επώνυμους dj set, party έως τελικής πτώσεως, stand up comedy (γιατί το γέλιο είναι ζωή), μοντέλα και πολλές άλλες εκπλήξεις που θα ικανοποιήσουν απόλυτα το κοινό!

Όλα αυτά σε μια τεράστια πολύ καλά διαμορφωμένη κι οργανωμένη έκταση εκατόν δέκα (110) στρεμμάτων, φυλασσόμενη από ιδιωτική αστυνομία (security) κι ασθενοφόρο με ιατρικό team ούτως ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να παρέχει την απαιτούμενη ασφάλεια στους επισκέπτες αλλά και στις οικογένειές τους με παιδιά τους.

Άνετος φυλασσόμενος χώρος στάθμευσης εκατοντάδων αυτοκινήτων, μεγάλη επίπεδη έκταση κατασκήνωσης χωρητικότητας περίπου δύο χιλιάδων (2.000) αντίσκηνων, ξενοδοχείο ενενήντα δύο (92) κλινών, εστιατόριο χωρητικότητας τετρακοσίων (400) ατόμων και πολλά food-stand σε πάνω από δεκαπέντε (15) διαφορετικά σημεία για φαγητό και ποτό! Επίσης χωράνε άνετα εκατόν είκοσι (120) και παραπάνω περίπτερα (10 τμ και άνω το καθένα) τα οποία θα φιλοξενήσουν χορηγούς και συλλόγους.

Συνδιοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Σύλλογος Τυφλών και Πολυαναπήρων παιδιών "ΑΜΥΜΩΝΗ" της Θεσσαλονίκης, η bro JET production και τα Ιαματικά Λουτρά Πικρολίμνης.

Απώτερος σκοπός αυτής της διοργάνωσης είναι να δοθεί στο Σύλλογο Τυφλών και Πολυανάπηρων Παιδιών «Αμυμώνη», το 1/3 των εσόδων της εκδήλωσης, για την ανέγερση ενός Κέντρου Εκπαίδευσης άμεσα εξειδικευμένου για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες. Το Κέντρο αυτό θα καλύψει ένα τεράστιο κενό που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα στον τομέα της εκπαίδευσης των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες και θα λειτουργεί σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Εκτιμάται από τους συνδιοργανωτές πως η προσέλευση των επισκεπτών και των κατασκηνωτών θα ξεπεράσει τις ογδόντα χιλιάδες (80.000) στο σύνολο της εβδομάδας.

Καθημερινά θα συμμετέχουν:
3 μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής (συγκροτήματα ή καλλιτέχνες)
2 νέα ταλέντα
3 διάσημοι dj ή live hip hop
3 νέα ταλέντα dj ή live hip hop
1 χορευτικός σύλλογος
2 παραγωγές για παιδική ηλικία
Και στα κενά αυτών διάφορα show για μικρούς και μεγάλους



Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 31 Αυγούστου

STAVENTO
ΜΕΛΙSSΕS
12ος ΠΙΘΗΚΟΣ
ΝΕΒΜΑ
ENALLAX BAND
THE BLUE NOTE BAND
JULIUS
ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ (Χορευτικός Σύλλογος Κρητών Ν. Κιλκίς)

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου

ΕΛΕΟΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΜΠΛΕ
BLUES WIRE
ΤΙΓΡΕ ΣΠΟΡΑΚΙΑ
ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑ (Χορευτικός Σύλλογος Σαρακατσάνων Ν. Κιλκίς)

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΡΟΒΑΣ
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
DE FACTO
EX ANIMO
ΕΣΤΙΑ (Χορευτικός Σύλλογος Θρακιωτών Ν. Κιλκίς)
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΟΚΑΜΠΟΥ Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ
ΜΑΚΗΣ ΣΕΒΙΛΟΓΛΟΥ (ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ)
ΖΩΗ ΤΗΓΑΝΟΥΡΙΑ
DRIVE IN
SA.LA.T.A. BAND
SCARY FACE
ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ (Χορευτικός Σύλλογος Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς)

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
DOMENICA
ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΜΙΡΛΗΣ
NIGMA
PROFESSIONAL SINNERZ
ΚΟΜΗΣ Χ
FOLKA FOLKA
ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ (Χορευτικός Σύλλογος Ν. Κιλκίς –αφιέρωμα σε Νησιά & Μακεδονία)


ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΟ MICRO STAGE (εντός της Παραμυθούπολης της Ελεάνας):

Αθλητικές επιδείξεις από Σχολές Πολεμικών Τεχνών
Χορευτικοί Σύλλογοι
Κουκλοθέατρα
Τοξοβολίες
DJ’s
Πινιάτες
Χρήστος Στανίσης – Θέατρο Σκιών (Κυριακή 04/09)


Τοποθεσία! Λουτρά της Πικρολίμνης (23 km από τη Θεσσαλονίκη, 2 km από τη Ν. Φιλαδέλφεια)
Ημερομηνία! Τετάρτη 31 Αυγούστου έως Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011, ώρες 10:00πμ - 04:00πμ
Πληροφορίες! www.weekfestival.gr
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ
Πηγή: www.culturenow.gr