Κατεδάφιση επτά κτιρίων στα Κάστρα

Επτά ακόμη κτίσματα, που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, θα κατεδαφιστούν την Τρίτη στις 08.30, από τις υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, με στόχο την ανάδειξη των βυζαντινών αρχαιοτήτων, αλλά και για λόγους ασφαλείας.


Πρόκειται για κτίσματα, που βρίσκονται επί της οδού Ευσεβίου (αναστροφή λεωφορείου 23-αριστερά από την πρώτη Πορτάρα) και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κατασκευών Αρχιτεκτονικών Έργων, είναι ρυμοτομούμενα και βρίσκονται εντός του χώρου πρασίνου της ζώνης των Βυζαντινών τειχών.

Η επιχείρηση κατεδάφισης η οποία θα διαρκέσει δύο ημέρες, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου «Κατεδάφιση ρυμοτομούμενων κτισμάτων», ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και έχει εκδοθεί από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας το σχετικό πρωτόκολλο της επιτροπής επικινδύνων ετοιμόρροπων οικοδομών. Η αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης θα προχωρήσει στον καθαρισμό του χώρου με την απομάκρυνση των μπαζών και στη συνέχεια στην αισθητική αναβάθμιση της περιοχής των τειχών.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει με γρήγορους ρυθμούς την επιχείρηση απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών που εφάπτονται στα βυζαντινά τείχη, σημεία που είναι από χρόνια χαρακτηρισμένα ως χώροι πρασίνου. Απελευθερώνουμε τον δημόσιο χώρο, αναδεικνύουμε τα μνημεία που αποτελούν σύμβολα για την ιστορία της πόλης και συμβάλλουμε στην ασφάλεια και στην προστασία της υγείας των περιοίκων», δήλωσε σχετικά ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.
Πηγή: agelioforos.gr