Νέα 48ωρη απεργία στα ταξί της Θεσσαλονίκης

Νέα 48ωρη απεργία από την Τετάρτη στις 05:00 τα ξημερώματα μέχρι στις 5 το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά ενάντια στο νόμο του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση, που προβλέπει την πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.


Οι ιδιοκτήτες-οδηγοί θα επικεντρώσουν τη διαμαρτυρία τους στη Θεσσαλονίκη στη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για τα αιτήματά τους και για τις επιπτώσεις που θα έχει ο νέος νόμος στον κλάδο τους αν εφαρμοστεί, προειδοποιώντας ότι θα οδηγήσει σε καρτέλ μεγάλων εταιριών ταξί που θα προσυνεννοούνται τις τιμές και θα επιβάλλουν υψηλό κόμιστρο στους επιβάτες.

Στόχος των ιδιοκτητών-οδηγών ταξί είναι να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για την αντίστασή τους στο νόμο για την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου τους. Οι ιδιοκτήτες-οδηγοί ταξί στα ραδιοταξί θα συναντηθούν αύριο στις 18:00 για να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, αποφασίζοντας μεταξύ άλλων από ποια κομβικά σημεία της Θεσσαλονίκης θα διανείμουν ενημερωτικά φυλλάδια προς τους πολίτες.
Πηγή: agelioforos.gr