Στον εισαγγελέα εκβιαστές ιδιοκτητών καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν ένας 38χρονος ομογενής και ένας 47χρονος αλλοδαπός για που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του.....
Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας».
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για «Απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», «Εκβίαση», «Πλαστογραφία», «Παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας», παράβαση του Νόμου που αφορά στη νόμιμη λειτουργία Γραφείων Ιδιωτικών Ερευνών και παράβαση του «Νόμου Περί Όπλων».

Προηγήθηκε καταγγελία 56χρονης ιδιοκτήτριας καφέ-μπαρ , σύμφωνα με την οποία, την 20-09-2011, ο 38χρονος μαζί με συνεργούς του, προκάλεσε φθορές στο κατάστημά της που βρίσκεται στο κέντρο της θεσσαλονίκης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της, απαιτώντας εκβιαστικά το ποσό των 500 ευρώ, προκειμένου να μην επαναλάβει την πράξη του.

Τη Δευτέρα το απόγευμα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο ομογενής, όταν προσήλθε σε προκαθορισμένο σημείο, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό που απαιτούσε. Όπως επίσης προέκυψε, ο 38χρονος θα παρέδιδε το μεγαλύτερο μέρος του ποσού στον 47χρονο συνεργό του σε προκαθορισμένο ραντεβού. Ο 47χρονος συνελήφθη όταν εμφανίστηκε για να παραλάβει το «μερίδιό» του.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τον Απρίλιο του 2011, προσέγγισαν και δεύτερη ιδιοκτήτρια κέντρου ψυχαγωγίας, από την οποία απέσπασαν εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, στις οικίες τους και σε επαγγελματικό χώρο του 47χρονου, βρέθηκαν και μαζί με πλήθος άλλων πειστηρίων κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρικός εκκενωτής ( teaser ), κενά δελτία ταυτότητας Συλλόγου «Ιδιωτικών αστυνομικών», δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ξύλινο γκλομπ, δημοσιογραφικά μαγνητόφωνα, συσκευές καταγραφής ήχου, ηλεκτρονικές συσκευές, μικρο-κασέτες καταγραφής ήχου.