«ΝΤΟΥ» στις φυλακές Διαβατών από οπαδούς

Αγριεύει η οπαδική βία στη Θεσσαλονίκη. Τριάντα εννέα οπαδοί του ΠΑΟΚ πολιόρκησαν τις φυλακές Διαβατών προχθές το απόγευμα με σκοπό να.....
αποπροσανατολίσουν τους φρουρούς και να πετάξουν στο προαύλιο δύο δερμάτινες μπάλες, στις οποίες έβαλαν 4 κινητά τηλέφωνα και ισάριθμους φορτιστές. Το ίδιο βράδυ, 30 κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μηχανές πέταξαν πέτρες και δύο ρόπαλα σε σύνδεσμο του Αρη στα Λαγκαδίκια.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για το καλά οργανωμένο σχέδιο των οπαδών του ΠΑΟΚ στις φυλακές Διαβατών. Οπως μάλιστα διευκρίνισε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταξίαρχος Αθηναγόρας Παζαρλής, τα κινητά τηλέφωνα είχαν παραλήπτες μέλη συνδέσμων της ομάδας που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου και όχι σχετικά με αθλητική βία.

Το ραντεβού δόθηκε μέσω τηλεφώνων μελών από τους συνδέσμους Κορδελιού, Lemmy Ευόσμου και Μπέλος στη Νεάπολη. Οι οπαδοί συγκεντρώθηκαν στους συνδέσμους και αφού πήραν τις δύο μπάλες με τα κινητά τηλέφωνα, κινήθηκαν με μηχανοκίνητη πομπή προς τα Διαβατά.

Σύμφωνα με το σχέδιό τους, οι 30 θα δημιουργούσαν επεισόδιο και θα έστρεφαν πάνω τους την προσοχή των εξωτερικών φρουρών. Την ώρα της αναταραχής, οι άλλοι 9 θα έριχναν τις δερμάτινες μπάλες στο προαύλιο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
Η κίνησή τους ήταν γνωστή στις αστυνομικές αρχές και πάνω από 100 αστυνομικοί ακροβολίστηκαν γύρω από τις φυλακές. Οταν πλησίασαν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και όλοι συνελήφθησαν πριν προλάβουν καν να φτάσουν στην είσοδο των φυλακών.

Οι 39 συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος και τους απήγγειλε την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε σωφρονιστικό κατάστημα. Οι 4 ανήλικοι -ηλικίας 17 χρονών- αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι 35, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, εκτός από τα κινητά τηλέφωνα και τους φορτιστές, βρέθηκαν ακόμη 4 φωτοβολίδες ναυτικού τύπου, ένα ξύλινο ρόπαλο και δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ινδικής κάνναβης.

Επίθεση σε σύνδεσμο
 
Τριάντα κουκουλοφόροι που επέβαιναν σε μηχανές επιτέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε σύνδεσμο φίλων του Αρη στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης.

Οι νεαροί έδρασαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πέταξαν πέτρες και δύο ξύλινα ρόπαλα, έσπασαν τις τζαμαρίες του συνδέσμου και αποχώρησαν.

Στο σημείο έφτασαν περιπολικά της αστυνομίας, αλλά οι δράστες είχαν ήδη αποχωρήσει, ενώ ένας 27χρονος που περνούσε από το σημείο τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
ethnos.gr