Οι προγραμματισμένες πορείες στη Θεσσαλονίκη

Οι κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που προγραμματίζονται ενόψει της 76ης ΔΕΘ αναμένεται να ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής στις 5.30μμ.
Aστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Στις 8μμ οι «Αγανακτισμένοι» διοργανώνουν συναυλία στην πλατεία Λευκού Πύργου.


Το απόγευμα του Σαββάτου, στις 5μμ, οι «Αγανακτισμένοι» θα πραγματοποιήσουν τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις, στο πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424, στο κτίριο προσκόπων στην οδό Βασ. Γεωργίου, δίπλα στο δημαρχείο και στην πλατεία Λευκού Πύργου. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσουν πορεία με μηχανές και αυτοκίνητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το Α' ΚΤΕΟ στη Λαχαναγορά και προορισμό τον Λευκό Πύργο.

Μια ώρα αργότερα, στις 6μμ, οδηγοί ταξί από όλη την Ελλάδα θα συγκεντρωθούν στο Ιβανώφειο και θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία η οποία θα καταλήξει στη ΔΕΘ. Λίγα μέτρα μακρύτερα στο Κατσάνειο, για την ίδια ώρα, έχουν προγραμματίσει τη συγκέντρωσή τους οι φίλαθλοι του Ηρακλή, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την πτώση της ομάδας τους στη Β' Εθνική.

Στις 6μμ επίσης, στο άγαλμα του Βενιζέλου δίνουν ραντεβού τα μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Στη διαδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων. Μισή ώρα αργότερα (6:30μ.μ.), το ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη του στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην Καμάρα θα συγκεντρωθούν τα πρωτοβάθμια σωματεία, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ θα ξεκινήσουν στις 6μμ την πορεία τους οι φοιτητικοί σύλλογοι με στόχο να ενωθούν με τους «Αγανακτισμένους».

Όλες οι πορείες θα καταλήξουν μπροστά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην πύλη της ΧΑΝΘ.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ


Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, ημέρα εγκαινίων της 76ης ΔΕΘ. Με σκοπό την επίτευξη μέγιστης ασφαλείας έρχονται στη Θεσσαλονίκη 32 διμοιρίες από την Αθήνα και 16 από πόλεις της Βόρειας Ελλάδας για να ενωθούν με τις 16 από τη Θεσσαλονίκη.

Για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στη ΔΕΘ, οι αστυνομικοί θα τοποθετήσουν φράχτη με πλέξιγκλας και μέταλλο και ίσως κάνουν χρήση του κανονιού υψηλής πίεσης νερού ενώ παρατεταγμένες θα είναι πολλές κλούβες στην οδό Αγγελάκη, στο Σιντριβάνι, απέναντι από τη Θεολογική Σχολή, στο κτίριο της ΕΤ-3 και στις πύλες της ΔΕΘ.

Αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα επιπλέον θα κυκλοφορούν μεταξύ των διαδηλωτών, ενώ άλλοι θα είναι παραταγμένοι σε δρόμους γύρω από την Αγγελάκη ώστε σε περίπτωση που ξεσπάσουν βιαιότητες να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε προσαγωγές.

Ακόμη, θα συμμετέχουν 500 δικυκλιστές των ομάδων ΔΕΛΤΑ, ΖΗΤΑ και ΔΙΑΣ.
Πηγή: ert3.gr