Πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ανυποχώρητοι οι φοιτητές

Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια πραγματοποιούν σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, αλλά και τη Θεσσαλονίκη οι φοιτητές, προκειμένου να εκφράσουν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στο νέο νόμο-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Στην Αθήνα, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας και μια ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 11.30 στην πλατεία Χημείου.

Την ίδια ώρα οι καταλήψεις των πανεπιστημιακών σχολών συνεχίζονται και οι φοιτητές μοιάζουν αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω, παρά τις προειδοποιήσεις-απειλές της κυρίας Διαμαντοπούλου ότι θα χαθεί το εξάμηνο εάν δεν γίνουν μαθήματα λόγω των καταλήψεων. Οι καταλήψεις σε σε σχολές και τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ φτάνουν τις 272, ενώ καθημερινά διεξάγονται γενικές συνελεύσεις.

Το γεγονός ωστόσο, προκαλεί έντονη ανησυχία στους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι δεν μπορούν να γραφτούν στις σχολές τους, καθώς οι γραμματείες είναι κλειστές λόγω των καταλήψεων. Μάλιστα, σήμερα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, με την οποία υπενθυμίζει ότι οι εγγραφές των πρωτοετών θα πρέπει να γίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ μεταξύ 12 και 30 Σεπτεμβρίου και όποιος δεν προσέλθει στις ημερομηνίες αυτές χάνει το δικαίωμα εγγραφής του...