Η Θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης

Σύσκεψη για την θαλάσσια συγκοινωνία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι που εμπλέκονται στο εγχείρημα της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας, προκειμένου να καθοριστεί η νομική υπόσταση του φορέα ο οποίος και θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 11.00 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης (κτίριο παλαιάς Νομαρχίας) και έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Θερμαϊκού, Δέλτα, και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Επίσης στη σύσκεψη θα παραβρεθούν και υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και της Διαχειριστικής Αρχής για το ΕΣΠΑ.

Η είδηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της μελέτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης μέχρι την Καλαμαριά, όπου με το συνδυασμό των δύο έργων οι πολίτες θα πάρουν μια μεγάλη ανάσα στις μετακινήσεις τους, αλλά και ο τουρισμός της πόλης θα σημειώσει σημαντικότατη άνθιση.
Πηγή: difernews.gr