Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών

Εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκινά για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι αντιτίθενται στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλά και τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, αποφάσισε τα εξής:

-Τη Δευτέρα 17/10 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και ταυτόχρονα θα δοθούν συνεντεύξεις Τύπου από τα κατά τόπους Δ.Σ. σε όλη την Ελλάδα.

-Την Τρίτη 18/10 παραστάσεις διαμαρτυρίας και συμβολικές καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησης της εκπαίδευσης από τα Δ.Σ. των Συλλόγων όλης της Ελλάδας, στο Λεκανοπέδιο, κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τα Δ.Σ. των Συλλόγων του Λεκανοπεδίου. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής όλων των συναδέλφων κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας.

-Την Τετάρτη 19/10 και Πέμπτη 20/10 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση και πραγματοποίηση συλλαλητηρίων.

- Πραγματοποίηση έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων σε όλους τους Συλλόγους για τη χάραξη της παραπέρα αγωνιστικής πορείας του κλάδου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εισηγείται στις Γενικές Συνελεύσεις τη συνέχιση του αγώνα με κινητοποιήσεις διαρκείας, με τη μορφή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων (όπως το 2006) αμέσως μετά τη 48ωρη απεργία της 19ης και της 20ης του Οκτώβρη.

- Πραγματοποίηση Ολομέλειας Προέδρων σε ημερομηνία που θα οριστεί ανάλογα με τις εξελίξεις.
Πηγή: Ναυτεμπορική