Γιατί ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο πιο εκνευριστικός ποδοσφαιριστής

Οι 8 πιο προκλητικές ενέργειες του Cristiano Ronaldo
Κανείς δε θα κατηγορήσει ποτέ τον ποδοσφαιριστή της Ρεάλ Μαδρίτης για τακτ, αλλά μερικές φορές κάνει πράγματα που εξοργίζουν τους αντιπάλους. Ξεχωρίσαμε τα κορυφαία.

Στη τελευταία αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Ρονάλντο βρέθηκε με τη μπάλα μες στην περιοχή, αλλά αντί να εκτελέσει έδωσε έτοιμο γκολ στον νεαρό Καγιεχόν. Γιατί; Ανέβασε πυρετό ο Ρονάλντο και έδωσε ασίστ αντί να εκτελέσει; Όχι. Απλά ο Καγιεχόν είναι νεοαποκτηθείς από την Εσπανιόλ, δηλαδή τη χθεσινή αντίπαλο της Ρεάλ.

Ακούγεται προκλητικό, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρονάλντο τσαντίζει κόσμο. Για μια σειρά από λόγους, οτιδήποτε κάνει ο Πορτογάλος εξοργίζει τους πάντες περίπου 258% περισσότερο από αν το έκανε οποιοσδήποτε άλλος. Ποια είναι η αιτία; Δεν είναι του παρόντος! (Ο ίδιος μοιάζει να έχει μια εξήγηση για αυτό, και φυσικά αυτή η εξήγηση βρίσκεται σε περίοπτη θέση στη λίστα μας.)

Αυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι, η υπερβολικά ανιδιοτελής ασίστ του Ρονάλντο στον Καγιεχόν, που βρίσκεται στη λίστα με τα Μεγάλα Παραπτώματα του μεγάλου άσου; Ποιες είναι πράξεις του που έχουν προκαλέσει περισσότερο; Μετράμε αντίστροφα:

8. Το όνομά μου είναι Ρονάλντο



Ας ξεκινήσουμε από το προφανές. Έχει το ίδιο όνομα με παίχτη που όταν πρωτοεμφανίστηκε ο Πορτογάλος, ήταν ακόμα στα χάι του. Ξαφνικά οφείλαμε ως φαν της μπάλας να διευκρινίζουμε για ποιον Ρονάλντο μιλάμε! Μέχρι που τελικά για τον Πρωτότυπο Ρονάλντο επικράτησαν μειωτικές φράσεις του στυλ "Ο Χοντρός Ρονάλντο". Κρίμα δεν είναι;

7. Κόκκινη κάρτα κύριε διαιτητά!



Στον προημιτελικό του Μουντιάλ του 2006, η Αγγλία αντιμετώπισε την Πορτογαλία με τον Γουέιν Ρούνεϊ να αποβάλλεται, αφήνοντας το παιχνίδι να οδηγηθεί στα πέναλτι, όπου οι Πορτογάλοι απέκλεισαν τους Άγγλους. Πού κολλάει ο Ρονάλντο σε αυτό; Τα αγγλικά media του ρίχνουν το φταίξιμο, καθώς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού έκανε ό,τι μπορούσε για να εκνευρίσει τον Ρούνεϊ (του έριξε και κουτουλιά πριν τη σέντρα), ενώ όταν ο Αγγλος στράικερ κλώτσησε τον Καρβάλιο (κατά λάθος, από ό,τι υποστηρίζει), ήταν ο Ρονάλντο που έτρεξε να φωνάξει στον διαιτητή, ζητώντας την αποβολή του αντιπάλου του. Όταν αυτό συνέβη, ο Ρονάλντο γύρισε προς τον πορτογαλικό πάγκο και έκλεισε το πονηρά το μάτι. Πάρτα, Ρούνεϊ!

6. Ρίχτε τα τείχη, έρχεται ο Ρονάλντο
Όταν παρουσιάστηκε ο Ρονάλντο από την διοίκηση της Ρεάλ, το Μπερναμπέου γέμισαν περίπου 80,000 οπαδοί, κάνοντας έτσι ρεκόρ προσέλευσης για παρουσίαση μεταγραφής. Ποιος το κατείχε προηγουμένως; Από το μακρινό 1984, όταν και παρουσιάστηκε από τη Νάπολι μπροστά σε 75,000 οπαδούς, ο Μαραντόνα. Ρούφα το κι εσύ, Ντιέγο!

5. Πάρτο-βάλτο
Ο Ρονάλντο πρέπει να σουτάρει περίπου τις 103 από τις 100 που βρίσκει μπάλα στο πόδι του σε ευνοϊκή θέση, κι εδώ έδωσε ασίστ. Πρόσεξε. Δεν είναι η Άρσεναλ ή η Μπαρτσελόνα, που αλλάζουν πάσες μέχρι να βρεθεί παίχτης σε τετ-α-τετ μες στη μικρή περιοχή. Είναι ο Ρονάλντο. Που σουτάρει από παντού, πάντα, που βάζει 40 γκολ τη χρονιά. Και έδωσε ασίστ. Γιατί τέτοια καλοσύνη; Το αφήνω σε εσάς αυτό. Και στους οπαδούς της Εσπανιόλ.

4. Σπίτι μου σπιτάκι μου, τίμιο παλατάκι μου



Ε, και πας ένα απόγευμα σπιτάκι σου να ξεκουραστείς, κοιτάς εκεί στον παραδίπλα λόφο και τι να δεις, ένα μικρό κάστρο 4 εκατομμυρίων. Ε, το ρίχνεις ένα βρισίδι πριν πας να δεις το επεισόδιο της σειράς που έχεις κατεβάσει.

3. "Κι αν θέλετε να ξέρετε, μπορώ να σας κερδίζω και με κουτσό"

Όταν η Ρεάλ κέρδιζε στο χαλαρό με 2-0 την συμπολίτισσα Ατλέτικο, ο Κριστιάνο θεώρησε πως είχε έρθει η ώρα να βγάλει μια ασίστ στον Αλόνσο, αλλά όχι με το πόδι (γιατί ο Κριστιάνο δεν δίνει ασίστ με το πόδι, τα πόδια είναι για να σουτάρουμε), αλλά με την πλάτη. Οι αντίπαλοι το πήραν κάπως προσωπικά το ζήτημα, σε φάση “ίσα ρε ψηλέ που θα μας ξεφτιλίσεις κιόλας με την πλάτη σου”, μια αντίδραση κάπως λογική όταν έχεις όντως φτάσει στο σημείο να χάνεις όντως από την πλάτη του αντιπάλου σου. Κοινώς, εριστικότατος ο Ρονάλντο; Ναι. Αλλά ξέρεις. Και γιατί όχι.

2. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο πιο μισητός;



Τον ρώτησαν πρόσφατα, μετά από ένα παιχνίδι της Ρεάλ στο Ζάγκρεμπ όπου έφαγε μια ακόμα επική γιούχα από αντίπαλους οπαδούς, γιατί όλοι μοιάζουν να τον αντιπαθούν τόσο. “Γιατί είμαι όμορφος, πλούσιος και παιχταράς” ήταν εν συντομία η απάντησή του. Και μετριόφρων! Κοίτα Κριστιάνο, είσαι φοβερός, και σε θεωρώ τον καλύτερο ποδοσφαιρστή που έχει αγγίξει μπάλα από τότε που αποσύρθηκε ο τρισμέγιστος Ζιζού, και όλα αυτά που λες μπορεί να ισχύουν φυσικά, αλλά όπως λέει και μια φίλη: O κόσμος δε σε αντιπαθεί επειδή είσαι πολύ επιτυχημένος/έξυπνος/όμορφος. Ο κόσμος σε αντιπαθεί επειδή είσαι αντιπαθητικός.

1. Οι αριθμοί μιλάνε
Ωραίο όμως όλα τούτα, αλλά ως ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης (στην αρχή φέτος της τρίτης του σεζόν) ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει στο ισπανικό πρωτάθλημα περισσότερα γκολ από συμμετοχές. Αυτο, τελικά, είναι ίσως το εριστικότερο όλων.

 MEN24