Τηλεοπτικά «κουρέματα»

Η διαγραφή δύο τηλεοπτικών σειρών από τον προγραμματισμό του MEGA, η αναβολή του λαμπερού σόου «Just the 2 of us» με το αγαπημένο παιδί της TV Γιώργο Καπουτζίδη και τη Δούκισσα Νομικού και η απουσία ελληνικής παραγωγής στους σχεδιασμούς του ΑΝΤ1 και του ALPHA επανέφεραν με δραματικό τρόπο τον κίνδυνο εξαφάνισης από την αγορά της τηλεόρασης που βιώνει η ελληνική παραγωγή μυθοπλασίας.

Οι υπεύθυνοι της ελληνικής παραγωγής στην τηλεόραση είναι πια φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο το σπάσιμο της τηλεοπτικής φούσκας. Οι ίδιοι μιλάνε για τον «αποπληθωρισμό του τηλεοπτικού μοντέλου», χαρακτηρισμός ο οποίος στηρίζεται και στα νούμερα.

Πριν από πέντε χρόνια στα τρία τηλεοπτικά κανάλια MEGA, ΑΝΤ1 και ALPHA μεταδίδονταν περίπου 45 ελληνικές σειρές....
Κάθε τηλεοπτικό κανάλι έδινε ετησίως περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ για ελληνικές παραγωγές. Οι πρώτοι ρόλοι σε ελληνική σειρά ήταν καλοπληρωμένοι. Οι πιο γνωστοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι κρατούσαν το σενάριο της σειράς αμείβονταν με 20.000 ευρώ το επεισόδιο. Και κάθε σειρά εγκρινόταν για 26 επεισόδια.

Το «haircut» επιβλήθηκε σαρωτικά από τους πρωταγωνιστές και προς τα κάτω. Κατά πληροφορίες καθημερινής εφημερίδας, η ανώτερη αμοιβή για ελληνική σειρά (για όσες ελληνικές σειρές σχεδιάζονται πια) είναι 9.000 ευρώ το επεισόδιο. Όσα σίριαλ εγκριθούν, πλέον παίρνουν πράσινο φως για κύκλους δεκατριών επεισοδίων και μόνον αν φέρουν καλά νούμερα τηλεθέασης, υπάρχει περίπτωση να λάβουν έγκριση για νέα επεισόδια.

Και οι αμοιβές για τους μικρούς ρόλους έπεσαν στα 100 ευρώ το επεισόδιο! 
Πηγή: tvstorys.blogspot.com