Ελλάδα - Ιταλία: 2-2 ! (λέμε τώρα..)

Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι η Ιταλίδα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Έλσα Φορνέρο ξέσπασε σε κλάματα, όταν άρχισε να μιλά για τις θυσίες του λαού και ειδικά των συνταξιούχων.

Παράλληλα καμία αίσθηση πλέον δε προκαλεί η αποκάλυψη ότι η κ. Μπιρμπίλη μετακόμισε στο Παρίσι, με χρήματα του ελληνικού λαού, αφού θυσίες ως γνωστόν υπάρχουν αλλά φυσικά όχι και για τις πολυτέλειες των πολιτικών μας...

Πως ήρθε η "ισοφάριση" της Ελλάδας απέναντι στην Ιταλία?
Διαβάστε και θα καταλάβετε...


Το 0-1
"Λυπάμαι. Οι άνθρωποι που εργάζονται δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν. Ως αποτέλεσμα, το όριο συνταξιοδότησης αυξάνεται για τις γυναίκες στα 62 χρόνια και για τους άνδρες στα 65. Επίσης, δεν έχουμε την πολυτέλεια να σας δίνουμε κάθε χρόνο αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού", ήταν τα λόγια της πριν ξεσπάσει σε κλάματα, η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Έλσα Φορνέρο.

Τα λόγια της υπουργού έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τη στιγμή που ανακοίνωνε πως τον επόμενο χρόνο θα "παγώσουν"  οι συντάξεις, στο πλαίσιο των μέτρων ύψους 24 δις, που λαμβάνει η κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.

Το 0-2 (αυτογκόλ)
Σύμφωνα, με την εφημερίδα "Κυριακάτικη Δημοκρατία" και όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, τα "έξοδα μετεγκατάστασης" της πρώην υπουργού Περιβάλλοντος πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, πιο απλά από τους Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να αφήσει κάποιους πολύ δικούς του ανθρώπους ξεκρέμαστους.

Έτσι, ο Δ. Δρούτσας πήγε στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής, ενώ η Τίνα Μπιρμπίλη μετακόμισε στην "πόλη του φωτός", όπως λέγεται.
Διορίστηκε βάση προεδρικού διατάγματος στη "Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης".

Τυπικά ανέλαβε τα καθήκοντα της στα τέλη του Σεπτεμβρίου.Στις 14 Νοεμβρίου όμως, ούτε ένα μήνα μετά, φτάνει και ο λογαριασμός, ο οποίος αναλύεται ως ακολούθως: Ο μισθός της κ. Μπιρμπίλη ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.
Προσθέτουμε τον οδηγό της, καθώς και την ιδιόκτητη κατοικία εις το Παρίσι και φτάνουμε στα συνολικά 35.272 ευρώ και 16 λεπτά.

Με το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 48810/ΔΙΟ 8897, η Διεύθυνση Οικονομικού του υπουργείου Ανάπτυξης, βλέπε Χρυσοχοϊδης, "εγκρίνει τη δαπάνη 6.233, 92 ευρώ" ως έξοδα μετεγκατάστασης της πρώην υπουργού στο Παρίσι.
Στο τέλος του εγγράφου επισημαίνεται ότι το "υπόλοιπο προς ανάληψη" είναι 29.138,24 ευρώ.


2-2 στο 93!
Η Ιταλία ως γνωστόν "φημίζεται" για την πίτσα και τις μακαρονάδες της..
Τις έχει δοκιμάσει κανείς?
Είναι ΧΑΛΙΑ σε σχέση με τις αντίστοιχες Ελληνικές!

Και έτσι κάναμε το 2-2...Αν περιμένατε να γίνει σε κάποιο επίπεδο που μετράει, είστε βαθιά νυχτωμένοι σε σχέση με την πολιτική ζωή της χώρας..
thessnea.blogspot.com