"Αν υπάρξει όνομα Μακεδονία δε μπορώ να μείνω στην κυβέρνηση"

«Αν υπάρξει όνομα Μακεδονία δε μπορώ να μείνω. Είναι ομόφωνη καταστατική συναίνεση από τα συνέδρια του κόμματος» τόνισε ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM για τη διαμάχη με τα Σκόπια για την ονομασία. 

Ο Καρατζαφέρης ζήτησε η όποια συμφωνία να τεθεί και στην Ελλάδα (όπως θα συμβεί και στα Σκόπια) «υπό την αίρεση του λαού» και υπογράμμισε ότι ο ίδιος δε δέχεται σύνθετη ονομασία:
«Ήταν άτακτη υποχώρηση πριν μερικά χρόνια όταν μιλήσαμε για σύνθετη ονομασία, ήταν βήμα στο κενό».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της απόφασης από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε ότι «είμαστε μπροστά σε μία ήττα που οφείλεται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» και υπογράμμισε ότι τα Σκόπια προσέφυγαν αλλά δεν έχουν αναγνωρίσει το Διεθνές Δικαστήριο και η Ελλάδα έπρεπε να το εκμεταλλευτεί αυτό.

«Το σημερινό σχήμα θα κυβερνήσει για πολύ καιρό. Και μετά τις εκλογές» τόνισε, τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας για την κυβέρνηση Παπαδήμου. «Δεν ξέρω αν θα είναι ο Παπαδήμος πρωθυπουργός και μετά τις εκλογές αλλά δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία. Από τις δύο επιλογές ο κόσμος θα επιλέξει την τρίτη» κατέληξε.
Πηγή: trelokouneli.gr