Συνεχίζουν μαζί Google και Mozilla!

Σε συμφωνία κατέληξαν η Google και η Mozilla, επεκτείνοντας χρονικά το συμβόλαιο που έληξε τον περασμένο Νοέμβριο. Έτσι, η μηχανή αναζήτησης του διαδικτυακού κολοσσού συνεχίζει να είναι η default επιλογή στον Firefox.

Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, σε κάθε περίπτωση όμως τα νέα είναι πολύ καλά για τη Mozilla. Το προηγούμενο συμβόλαιο προέβλεπε...
γενναία προμήθεια από τη Google, η οποία ήταν το 84% των εσόδων της Mozilla από δικαιώματα. Ακόμα κι αν η νέα συμφωνία δε βρίσκεται στα οικονομικά επίπεδα της προηγούμενης, το ποσό που θα καταβάλει η Google σίγουρα δεν είναι αμελητέο.

Ο Firefox βρίσκεται σε «πόλεμο» με τον Chrome αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα μερίδια αγοράς. Ο browser της Mozilla βλέπει να απειλείται η δεύτερη θέση που κατέχει παγκοσμίως όλα αυτά τα χρόνια, με τον Chrome να διατηρεί τη δυναμική του.
Πηγή: e-pcmag.gr

ΥΓ: Όποιος ακόμη χρησιμοποιεί ως προεπιλεγμένο του browser τον Explorer, πρέπει να ξυπνήσει από το 1996, να πάει στο http://www.mozilla.org/el/firefox/new/ και να τον κατεβάσει... χθες.