3ο Ποδηλατικό Καρναβάλι στη Θεσσαλονίκη!

3ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2011
Θεσσαλονίκη


Το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται κάθε Τσικνοπέμπτη στη Θεσσαλονίκη με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού με την αναβίωση της παράδοσης του Ποδηλάτου στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με...
θεματικά γκρουπ καρναβαλιστών και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά Καρνάβαλο και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, προβολές, ζωντανή μουσική, dj set, γαϊτανάκιξυλοπόδαροι και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.

3ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ - ΤΣΙΚΝΟ-ΠΕΜΠΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ στα ΑΝΩ ΛΑΔΑΔΙΚΑ (Ερμού με Συγγρού), Θεσσαλονίκη.

Το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ / ΑΠΟΚΡΙΑ παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές γιορτές αλλά και στις νεώτερες Ρωμαϊκές και σημαίνει η αποχή από το κρέας.Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία για την νηστεία της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την ΑΠΟΧΗ από την ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα:
ΝΑΙ στο ΠΟΔΗΛΑΤΟ! Η ΛΥΣΗ για την ΡΥΠΑΝΣΗ, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, το ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ, την ΥΓΕΙΑ, την ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΚΗΣΗ, την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, την ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και την ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι θα πραγματοποιήσει ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ μεταμφιεσμένων στο κέντρο της πόλης, με τον ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ και την ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ του ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ, με ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΑΡΜΑΤΑ με συμβολικό και σατυρικό χαρακτήρα και ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΓΚΡΟΥΠ καρναβαλιστών.
Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει ένα ΞΕΦΡΕΝΟ ΓΛΕΝΤΙ για ΟΛH την ΠΟΛΗ, με ΚΡΑΣΙ, ΦΑΓΗΤΟ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ και DJ SET μέχρι την ανατολή του Ηλίου, ενώ θα γίνει και η παραδοσιακή ΚΑΥΣΗ του ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ.
ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ, ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΤΑΛΙ!
Πληροφορίες:
Site: http://www.bikecarnival.gr/
E-mail: info@bikecarnival.gr
Facebook: http://facebook.com/bike.carnival
Google Plus: http://plus.google.com/115356606883602056872
Twitter: http://twitter.com/bike_carnival
Πηγή: mad4food.gr