Ο νέος τρόπος γυμναστικής! (Βίντεο)

ZUMBA!! Ή αλλιώς πώς θα κάψεις θερμίδες σε ένα 60λεπτο πάρτι!!  Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια στο γυμναστήριο, γιατί δεν δοκιμάζεις κάτι, όχι και τόσο νέο, αλλά εντελώς φρέσκο; Μάθε περισσότερα για την Zumba...


 

Με την Zumba όμως είναι αλλιώς. Δεν θέλω να χάσω ούτε ένα μάθημα. Μου λείπει. Και όχι μόνο αυτό. Ανυπομονώ να πάω. Περιμένω πώς και πώς κάθε Τρίτη και Πέμπτη να δείξει το ρολόι 9, να πάω στο γυμναστήριο και να ακούσω "πάμε"!


Η Zumba δεν έχει σχέση με την αεροβική που ήξερες μέχρι τώρα. Δεν έχει βαρετά μετρήματα (ένα-δύο-τρία- τέσσερα) και ανιαρές επαναλήψεις. Δεν σε κουράζει σωματικά και ψυχολογικά. Αντίθετα φεύγεις από εκεί γεμάτος ενέργεια, παρόλο που χοροπηδούσες ασταμάτητα για 60 λεπτά, γιατί οι ενδορφίνες σου κάνουν πάρτι!

  Όλα ξεκίνησαν όταν ο Beto Perez, γυμναστής διεθνούς φήμης πλέον, στα μέσα του 1990 (ναι, τόσο παλιά), μπήκε στην τάξη aerobic, όπου έκανε μάθημα, αλλά είχε ξεχάσει τα cd με τη μουσική που έβαζε συνήθως.
Η μοναδική εναλλακτική λύση ήταν να φέρει την αγαπημένη του μουσική που είχε στο αυτοκίνητό του, η οποία περιελάμβανε laitn, salsa, και merengue, μουσική δηλαδή με την οποία είχε μεγαλώσει, και άρχισε να αυτοσχεδιάζει.

  Το αποτέλεσμα άρεσε και κάπως έτσι γεννήθηκε η Zumba. Κάτι ανάμεσα σε latin χορούς και χορογραφία aerobic με στοιχεία hip hop, ακόμα και oriental. Καις λίπος, βελτιώνεις το καρδιαγγειακό σου σύστημα, γυμνάζεσαι αλλά ξεχνάς ότι είσαι στο γυμναστήριο. Διασκεδάζεις. Νομίζεις ότι απλώς χορεύεις σε ένα κεφάτο πάρτι.
Και ανυπομονείς να ξαναπάς. Γιατί η Zumba, όπως και τα περισσότερα πράγματα που απολαμβάνεις, είναι εθισιτική! Πώς να το κάνουμε!
cosmo.gr