Επιστολή Καρατζαφέρη προς Βενιζέλο και άμεση απάντηση του Υπουργού

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απέστειλε προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών  επιστολή, με την οποία του ζητά να μην δεσμευτεί η κυβέρνηση για νέα μέτρα τον Ιούνιο.

Διαβάστε την επιστολή:
Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Θα επιθυμούσα με αυτή την επιστολή μου να σας καταστήσω σαφείς τις θέσεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού ενόψει του EUROGROUP της Δευτέρας στο οποίο θα συμμετάσχετε.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η Κυβέρνηση για νέα μέτρα (επαπειλούμενα) κατά τον προσεχή Ιούνιο. Όπως κι εσείς γνωρίζετε η αντοχή του λαού έφθασε στα έσχατα όριά της.

Επίσης θα ήταν εθνικά αναγκαίο να μην δεχθείτε την βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του «ειδικού λογαριασμού» και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των Ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του Ελληνικού κράτους.

Ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας πολύ φοβούμαι ότι οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. φέρνουν βαριά ευθύνη για τυχόν δυσμενή εξέλιξη των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων στο αυριανό EUROGROUP.

Με τιμή

Γ. Καρατζαφέρης
Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ.

Η Επιστολή του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και στους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά.

Άμεση όμως ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου στην επιστολή που του απηύθυνε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. 

Η απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών:

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

έλαβα στις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι την επιστολή με τις ανησυχίες και τις θέσεις σας ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης, με ευρύτατη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων συμφωνίας με τους θεσμικούς μας εταίρους, των σχετικών ομοφώνων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με τον κ. Πρωθυπουργό που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες ώστε να έχουμε διαρκή συνεννόηση, θα κάνω το καλύτερο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας.

Στόχος μας είναι η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.11.

Αυτό είναι το θεμέλιο και η κύρια αποστολή της παρούσας Κυβέρνησης προς την οποία είχατε παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης το Νοέμβριο.

Αυτή είναι και η μόνη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη Εθνική στρατηγική. Είδα με ενδιαφέρον ότι και στη χθεσινή σας επιστολή υπογραμμίζετε ανησυχίες και αντιρρήσεις, αλλά δεν προτείνετε κάποια άλλη στρατηγική. Το πόσο ασφυκτικά και κρίσιμα είναι τα πράγματα από πλευράς διεθνών συσχετισμών και χρονοδιαγραμμάτων το γνωρίζετε, άλλωστε, πολύ καλά καθώς αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο των πολύωρων συναντήσεων σας με τον κ. Πρωθυπουργό και τους κ.κ. Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.