Πραγματική φωτογραφία με αεροπλάνο πάνω ακριβώς από αυτοκίνητα στην Κέρκυρα!

Λήφθηκε στην Κέρκυρα και δεν είναι οπτική απάτη!


Υπάρχουν ορισμένα ρεπορταζιακά φωτογραφήματα, όπως έχω τονίσει και άλλες φορές, που αποτελούν από μόνα τους, χωρίς την προσθήκη οποιασδήποτε λεζάντας, την επαλήθευση της σοφής Κινέζικης ρήσης «μια φωτογραφία, ισούται με χίλιες λέξεις…» Το παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό μ' ένα εντελώς τυχαίο ενσταντανέ που καταγράφηκε πριν από δύο χρόνια στην οδό εθνικού σταδίου της Κέρκυρας.


Είναι από τις στιγμές της φωτογράφισης που το σύστημα καταγραφής δουλεύει εντελώς μηχανικά σε σχέση με το χειρισμό της κάμερας και με μόνο βοήθημα την εμπειρία και την καλή λειτουργία των αντανακλαστικών του φωτορεπόρτερ, ο οποίος επηρεάζεται σφόδρα από το απρόσμενο και ξαφνικό γεγονός της στιγμής.

Ο σιδερένιος όγκος που πλησιάζει το έδαφος με τον εκκωφαντικό Βόμβο των τουρμπίνων, προκαλεί το δέος και το φόβο!... Εδώ, σ’ αυτό το «πάντρεμα μηχανών και ανθρώπων, εντυπωσιασμού, αγωνίας, περιέργειας και φόβου, μεγάλου φόβου.. Ο νότιος άνεμος που έπνεε εκείνη τη μεσημβρινή ώρα στο χώρο του κρατικού αερολιμένα της Κέρκυρας αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο για τη συνήθη προσεδάφιση οποιουδήποτε αεροσκάφους από την ανατολική είσοδο του διαδρόμου.(35)


Έτσι οι πιλότοι μετά από περιστροφή πάνω από την πόλη επέλεγαν τη βορεινή είσοδο 17(όπως είναι χαρακτηρισμένες στη γλώσσα της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας(Υ.Π.Α.) Αφού λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της πτήσης (διακοπή κυκλοφορίας στην κοντινή εθνική οδό Κέρκυρας- Λευκίμμης, κινητοποίηση του τμήματος των υπαλλήλων του αερολιμένα για την ασφάλεια των πτήσεων), η προσγείωση ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία. Λίγες δεκάδες μέτρα πριν τη τροχοδρόμηση ο φακός της κάμερας «κλείδωσε» αυτό το ενσταντανέ νικώντας τον αόρατο εχθρό, το φόβο, που κυρίευσε τον έμπειρο φωτορεπόρτερ και που ήταν ο μόνος εχθρός που θα μπορούσε να τον νικήσει.

Για την ιστορία της εικόνας, το δικινητήριο τουρμποελικοφόρο «Σπύρος Λούης» Γαλλοϊταλικής κατασκευής από την SX-BIN της τότε Ολυμπιακής εκτέλεσε το δρομολόγιο 605 Αθήνα – Κέρκυρα. Όσο κι αν επιμένουν υπάλληλοι της ΥΠΑ Κέρκυρας που είδαν το φωτογράφημα ότι περισσότερο μοιάζει με οπτική «απάτη» παρά με την πραγματικότητα, το αποτέλεσμα της καταγραφής είναι άκρως εντυπωσιακό και πολύ επαινετικό για τον τολμηρό πιλότο που για να αποφύγει τα ψηλά ρεύματα αέρα και τις έντονες αναταράξεις, κατέβασε το αεροσκάφος τόσο χαμηλά, Δικαιολογημένη και η αυθόρμητη επίκληση πολλών αυτοπτών θεατών, της θεϊκής δύναμης του πολιούχου του νησιού για βοήθεια στην εξέλιξη… Όπερ και εγένετο…
Πηγη:ksipnistere.blogspot