Στη Θεσσαλονίκη το Fringe Festival με τους Action Hero

Μετά την επιτυχημένη της εμφάνιση στο φετινό Festival Fringe του Εδιμβούργου, η ομάδα Action Hero επισκέπτεται την πόλη μας για δύο διαφορετικές εμφανίσεις το διήμερο 28-29 Φεβρουαρίου, στο GaiAlive και στο Principal Club Theater αντίστοιχα.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι γνωστή για τις καινοτόμες και προκλητικές παραστάσεις της, τις οποίες παρουσιάζει από το 2005. Έχουν δημιουργήσει έργα για...
θέατρα, πάρτι, κλαμπ, γκαλερί και δημόσιους χώρους.


A Western

Το A Western είναι μια performance για μπαρ. Οι Action Hero τοποθετούν στο χώρο τη δική τους κοιλάδα, το σαλούν τους, τον άδειο δρόμο τους. Συναντάνε το κοινό και μαζί του φτιάχνουν το δικό τους Western. Το κοινό κλέβει στα χαρτιά, εκλιπαρεί τον ήρωά τους να το ερωτευτεί κι έπειτα τον πυροβολεί. Εκείνοι βάζουν αίμα από κέτσαπ. Φοράνε καουμπόικα καπέλα.

Το A Western είναι ένα site-specific έργο. Σε κάθε περιοδεία το έργο ανα-δημιουργείται εξ αρχής για κάθε παράσταση, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου.

Info
Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012
GaiAlive 2310.513654
Δόξης 5 & Σαλαμίνος, Λαδάδικα
Έναρξη: 21.30

Εισιτήρια: 5 ευρώ [presale and box office]
Προπώληση: Metropolis


Watch Me Fall

Το Watch Me Fall είναι μια παράσταση για τους τολμηρούς. Οι Αction Hero εξηγούν στο κοινό πως θα μπουν μέσα σε ένα βαρέλι, ότι θα περάσουν πάνω απ’ τη ράμπα με 150 χιλιόμετρα την ώρα και ότι θα πηδήξουν πάνω από 10 διώροφα λεωφορεία και δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι να τους αποθεώσουν όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο.

Βασισμένο σε βίντεο με άλματα του Evel Knievel, συνεντεύξεις με κασκαντέρ που έχουν κάνει άλματα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα, ομιλίες αμερικανών προέδρων και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τις υπερηχητικές πτήσεις του Chuck Yeager, το Watch Me Fall αμφισβητεί τη μανία μας με όσους δοκιμάζουν το ανέφικτο, την εμμονή μας με τη ματαιότητα των προσπαθειών τους και την σαγήνη που μας προκαλεί η αναπόφευκτη πτώση τους.

Η γλώσσα της performance είναι δανεισμένη από μεξικανικούς αγώνες πάλης, αγώνες ταχύτητας, στάδια χωρητικότητας 100.000 θεατών, ανθρώπους-οβίδες και ριψοκίνδυνα ακροβατικά. Είναι ένα προσωπικό και ταυτόχρονα επικό έργο, το οποίο διερευνά τη σχέση ανάμεσα στο κοινό και το συμβάν και τη συνενοχή του κοινού σε ολοένα και πιο βίαιες και ύποπτες πράξεις στο όνομα της ψυχαγωγίας.

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Ερμηνεία: Action Hero

Info
Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012
Principal Club Theater 2310.428088
Μύλος (Πολυχώρος Τέχνης & Πολιτισμού) Ανδρέα Γεωργίου 56
Έναρξη: 21.30

Εισιτήρια: 5 ευρώ [presale and box office]
Προπώληση: Metropolis
Πηγή: spnews.gr