9 πράγματα που δε γνωρίζατε για τα μπισκότα Oreo!

Τα πρώτα σε πωλήσεις μπισκότα του κόσμου γιορτάζουν τα 100ά γενέθλιά τους!

Στις 6 Μαρτίου 1912, η ​​ Nabisco πούλησε το πρώτο της μπισκότο σε ένα παντοπώλη. Δισεκατομμύρια δολάρια και πολλές ποικιλίες αργότερα, τα oreos μέχρι σήμερα παραμένουν ένα εικονικό σνακ. 

Τα στρίβετε, τα βουτάτε, τα αγαπάτε, αλλά πόσα πράγματα ξέρετε γι 'αυτά..;


Το όνομα τους αποτελεί μυστήριο 
Κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την πραγματική προέλευση της λέξης Oreo. Ορισμένοι πιστεύουν ότι προήλθε από τη γαλλική λέξη για το χρυσό, επειδή αρχική συσκευασία του ήταν ως επί το πλείστον σε χρυσό. Άλλοι πρότειναν την υπόθεση που προέρχεται από την ελληνική λέξη όρος (βουνό), ίσως επειδή η δοκιμαστική έκδοση του μπισκότου είχε ένα σχήμα που έμοιαζε με λόφο.

71% έως 29%
Είναι η αναλογία μπισκότου-κρέμας σε ένα Oreo.

381
Αυτή είναι η προσέγγιση του αριθμού των φορών, που το σύνολο των Oreo που κατασκευάστηκαν ποτέ θα έκαναν το γύρο της Γης, αν παρατασσόταν από άκρη σε άκρη κατά μήκος του ισημερινού. Στοιβαζόμενα, θα μπορούσαν να φτάσουν ως το φεγγάρι και πίσω πάνω από πέντε φορές!

Σε δύο εκδόσεις έκανε το ντεμπούτο του το 1912
Οι επιλογές ήταν σκέτο και λεμόνι μαρέγκα. Το πρωτότυπο ήταν πολύ πιο δημοφιλής, και έτσι η Nabisco διέκοψε το λεμόνι μαρέγκα τη δεκαετία του 1920.

Πωλούνται σε περισσότερες από 100 χώρες
Όσον αφορά στις πωλήσεις τους, η πρώτη πεντάδα είναι οι ΗΠΑ, Κίνα, Βενεζουέλα, ο Καναδάς και η Ινδονησία. Σε ορισμένες χώρες όπως η Κίνα, η μητρική εταιρεία της Nabisco η Kraft, αναδιατύπωσε τη συνταγή για να προσελκύσει τους καταναλωτές.

Περιορισμένης έκδοσης Oreos με γεύση τούρτα γενεθλίων δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας
Τα συγκεκριμένα μπισκότα έχουν γέμιση τούρτας και καραμελάκια. Άλλες ποικιλίες ανά τα χρόνια έχουν συμπεριλάβει τα Τριπλής στρώσης Oreos, Oreos με πράσινο τσάι , Oreos με παγωτό βατόμουρο αλλά και οργανικά Oreos.

450 000 000 000
Αυτό είναι πόσα μπισκότα Oreo έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι βγήκαν στην αγορά το 1912.

Τα Oreo έγιναν φαγώσιμα και από τους Εβραίους το 1998!
Όλες οι συσκευασίες Oreo φέρουν τώρα ένα σύμβολο, ακριβώς πάνω από το βάρος και τον έλεγχο που τα χαρακτηρίζει ως ένα τετοιο τρόφιμο

Η αρχική συνταγή περιείχε χοιρινό λίπος
(Εξ ου και τα προβλήματα για τους Εβραίους.)
Καλά ακούσατε, το λαρδί ήταν κάποτε ένα βασικό συστατικό σ' αυτή τη νόστιμη κρέμα γέμισης!

thessnea.blogspot.com