Ενημέρωση για Σπουδές και Έρευνα στην Ολλανδία από το ΑΠΘ

Με τη συμμετοχή Ολλανδικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων διεθνούς κύρους, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει, για άλλη μια χρονιά, σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Ημέρα Ενημέρωσης με θέμα τις σπουδές και την έρευνα στην Ολλανδία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την...
Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012 και ώρες 9:00 με 16:00, στο ισόγειο του Κτιρίου Διοίκησης «Κ. Καραθεοδωρή» του Α.Π.Θ.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, στις 12.00, ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος και ο Επιτετραμμένος της Ολλανδικής Πρεσβείας, Robert Jan Sieben.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα, η Ολλανδία παρέχει περισσότερα από 1.500 Αγγλόφωνα προγράμματα με χαμηλό κόστος διδάκτρων. Ο αριθμός των Αγγλόφωνων προγραμμάτων την κατατάσσει πρώτη μεταξύ των υπολοίπων μη Αγγλόφωνων χωρών.

Εκπρόσωποι των Ολλανδικών Ιδρυμάτων και συγκεκριμένα των Wageningen University, Tilburg University, VU University Amsterdam, University of Twente, Eindhoven University of Technology και Radboud University Nijmegen θα παρέχουν συμβουλές σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και ερευνητές για προγράμματα σπουδών και δυνατότητες εκπόνησης διδακτορικής διατριβής στα Πανεπιστήμια τους.

Επιπλέον, εκπρόσωποι της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών θα ενημερώνουν γενικότερα για σπουδές στην Ολλανδία.

Τέλος, στο περίπτερο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του Τμήματος Διασύνδεσης του Α.Π.Θ. θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές και την έρευνα καθώς και για την οικονομική στήριξη των σπουδών, μέσω φορέων παροχής υποτροφιών.

Παράλληλα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και συναντήσεις με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων σε διδακτικό επίπεδο και επίπεδο ανταλλαγών των εμπλεκόμενων Ιδρυμάτων.

Info:
Τμήμα Διασύνδεσης Α.Π.Θ., τηλ.: 2310 995841
Πηγή: dasta.auth.gr