Η Τραγική Είδηση της Ημέρας: Ο Μπουτάρης θέλει να βάλει εισιτήριο στο Σέιχ Σου!

Γελάνε και οι... σκαντζόχοιροι στο Σέιχ Σου

Φωτιές ανάβει και πάλι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να βάλει εισιτήριο στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σε πολλά πάρκα της Ευρώπης και της Αμερικής υπάρχει εισιτήριο.
(Εδώ γελάμε, συγκρίνουμε τα Ευρωπαϊκά πάρκα με το Σέιχ Σου;; 
Κατ' αρχήν 10 παγκάκια από το 1940 φαγωμένα από το σαράκι...
2 μπασκέτες και διάσπαρτα σκουπίδια σε ένα δάσος, δε τα λες πάρκο... Τα λες flashback από τα seventies.)


Ο κ. Μπουτάρης εξήγησε ότι η διαχείριση και προστασία του δάσους χρειάζεται κάποιους πόρους. «Ή θα πρέπει να τους πληρώνει ο δήμος μέσα από φόρους ή θα βάλουμε εισιτήριο. Αυτό όμως είναι μόνο σκέψεις», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Τόνισε δε ότι θα μπορούσε να μπει ένα λεωφορείο με εισιτήριο για την περιήγηση των πολιτών στο Σέιχ Σου. Σε κάθε περίπτωση ο κ.Μπουτάρης ζήτησε να προχωρήσει η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης του Σέιχ Σου με τον δήμο να έχει κεντρικό ρόλο, όπως διαβάσαμε στο voria.gr.
(Το καλό είναι ότι είναι μόνο σκέψεις.
Το κακό είναι ότι πλέον ότι του 'ρθει απλά το λέει και μετά κόβει αντιδράσεις, αλλιώς δε εξηγείται...
Δηλαδή ο άνεργος πατέρας που έχει να βγει έξω με τα παιδιά του από τα βαφτίσια τους, αν πει να πάει μια βόλτα στο βουνό, να πρέπει να πληρώσει και εισιτήριο;;)

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος έκανε λόγο για την ανάπτυξη ήπιων δραστηριοτήτων στο δάσος, προκειμένου ο δήμος να καλύψει το κόστος διαχείρισης και προστασίας του δάσους. «Θα μπορούσαμε να έχουμε εναλλακτικές ήπιες δραστηριότητες, όπως καφενεία, αθλητικές εγκαταστάσεις», ανέφερε.
(Καλά, με τη δικιά σου πρόταση όχι δε θα βγει το κόστος, θα μπούμε και μέσα, απίστευτε..)

Μπράβο και στους 2.
Ή τα 'χαν ψιλοχτυπήσει τα τσιπουράκια πριν τη συνέντευξη, ή μάμησε τα...

thessnea.blogspot.com