4 Γιατροί τον έβγαλαν εγκεφαλικά νεκρό και όμως επέζησε!!

Παρά το γεγονός ότι δηλώθηκε εγκεφαλικά νεκρός από τέσσερις διαφορετικούς γιατρούς, ένα θύμα τροχαίου ατυχήματος επέστρεψε στη ζωή σαν από θαύμα, αφού οι γονείς του δεν σταμάτησαν να ελπίζουν και ζήτησαν μια ακόμη γνώμη, πριν τον βγάλουν από τη μηχανική υποστήριξη.

Τέσσερα χρόνια πριν, ο Steven Thorpe από το Warwickshire, της Αγγλίας, είχε εμπλακεί σε ένα τρομακτικό αυτοκινητιστικό ατύχημα που σκότωσε έναν από τους φίλους του.

Thorpe, ο οποίος ήταν μόλις 17 κατά το χρόνο, υπέστη σχεδόν θανατηφόρα τραύματα στο...
κεφάλι και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι για να χειρουργηθεί εκτάκτως.


Όταν μια κρανιοτομή απέτυχε να βελτιώσει την κατάστασή του Thorpe, οι γιατροί είπαν στην οικογένειά του ότι δεν περίμεναν από αυτόν να συνέλθει.

"Ο τραυματισμός στον εγκέφαλο του Steven ήταν εξαιρετικά κρίσιμος και διάφορες αξονικές τομογραφίες του κεφαλιού του, έδειξαν σχεδόν ανεπανόρθωτες βλάβες", δήλωσε το νοσοκομείο.

Η κατάσταση ήταν τόσο δεινή ώστε οι γιατροί του τον έβαλαν σε ένα χημικά-προκαλούμενο κώμα και είπαν ακόμη και τους γονείς του, να εξετάσουν την περίπτωση δωρεάς των οργάνων του.

"Νομίζω ότι οι γιατροί ήθελαν να μου δώσουν τρεις ημέρες στο μηχάνημα υποστήριξης και την επόμενη ήθελαν να το απενεργοποιήσουν," είπε ο ίδιος ο Thorpe στη Sun.

Αλλά ο πατέρας του αρνήθηκε να δώσει τη συγκατάθεση του και παρακάλεσε το νοσοκομείο να σώσει το γιο του.

Με λίγες ελπίδες, ο πατέρας του Thorpe στράφηκε σε μία ιδιώτη γιατρό, η οποία ανακάλυψε κάτι εκπληκτικό: ελαφρά εγκεφαλικά κύματα, που σήμαιναν μια αμυδρή ελπίδα ανάκαμψης.

Το νοσοκομείο στο τέλος συμφώνησε να βγάλει τον έφηβο από το κώμα για να δει εάν θα μπορέσει να επιβιώσει μόνος του.

Κι όμως, ο Thorpe όχι μόνο επέζησε, αλλά σημείωσε μια εκπληκτική ανάκαμψη, παίρνοντας εξιτήριο από το νοσοκομείο μόλις επτά εβδομάδες αργότερα.

"Παρά το γεγονός ότι ο Steven υπέστη πολύ σοβαρά τραύματα και μπορεί να υπάρχουν μακροπρόθεσμες βλάβες, σκεφτήκαμε ότι στην ηλικία των 17 ετών... θα μπορούσε να είναι αρκετά δυνατός ώστε να γίνει καλά," εξήγησε η γιατρός του.

Σήμερα, ο 21χρονος Thorpe λέει ότι είναι ευγνώμων που είναι απλά ζωντανός.

Σήμερα ενώ παράλληλα σπουδάζει για να γίνει λογιστής, ο Thorpe που έχει υποστεί τέσσερις χειρουργικές επεμβάσεις για να ανασυνθέσει το πρόσωπό του και του οποίου το χέρι είναι ακόμα δεμένο, είπε ότι προσπαθεί να έχει μια όσο το δυνατότερο γεμάτη ζωή.
thessnea.blogspot.com