Πρόσκληση Γερμανών σε Έλληνες ανέργους να βρούν εργασία στη Γερμανία

Πρόσκληση σε Ελλάδα και Ισπανία να “μοιραστούν” τα οφέλη της γερμανικής ανάπτυξης που ανθεί, απευθύνει η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντεν Λάιεν, μιλώντας στο γερμανικό πρακτορείο DPA. Η υπουργός αναφέρει ότι στη Γερμανία υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που...
“ζητούν” προσωπικό και προσθέτει ότι ειδικά οι θέσεις εργασίας που αφορούν σε εξειδικευμένες τεχνικές θέσεις θα έχουν μεγάλη ζήτηση όσο μάλιστα ο πληθυσμός της Γερμανίας αυξάνεται.

“Οι ταλαντούχοι νέοι άνθρωποι από γειτονικές χώρες που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ανεργίας μπορούν να προσανατολιστούν στη Γερμανία” δήλωσε η κ. φον ντεν Λάιεν.


Πρόσθεσε ότι με τον τρόπο αυτό θα ωφεληθούν οι γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και οι ίδιοι οι νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα θα μπορέσουν επιτέλους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. “Όταν κάποια ημέρα γυρίσουν στις πατρίδες τους θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές υπέρ της Γερμανίας στην Ευρώπη” τόνισε.


Υπενθύμισε ότι τη στιγμή που η ανεργία των νέων στη Γερμανία βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά (περίπου 8%) σε Ελλάδα και Ισπανία βρίσκεται περίπου στο 50%.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι αρκετές θέσεις εργασίας μένουν κενές καθώς δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα να τις καταλαμβάνουν συχνά εργαζόμενοι που δεν τις αξίζουν.

nooz.gr