Σκληρή στάση από ΠΝΟ. Κανονικά η απεργία σήμερα και άυριο

Η ΠΝΟ εμμένει στην πραγματοποίηση της 48ωρης απεργίας τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.  

Διαβάστε αναλυτικά

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ  για τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη όπως αποφάσισε κατά τη  συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιπροπή της ΠΝΟ.

Η ΠΝΟ αφού εξέτασε τις νέες βελτιωμένες προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε ότι θα προχωρήσει τελικά στην απεργιακή κινητοποίηση.

Η απόφαση ελήφθη με ψήφους 14 - 1, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΝΟ, η απεργία ξεκινά στις 00:01 την Μ.Τρίτη και ολοκληρώνεται στις 00:00 την Μ.Τετάρτη.
Παράλληλα, όπως δήλωσε ο γγ της ΠΝΟ Γ.Χαλάς στον ΒΗΜΑ 99,5, εκπρόσωποι των ναυτεργατών δεν πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, όπως ήταν προγραμματισμένο για τις 15:00.

Νωρίτερα, το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας άφησε ανοιχτό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προσθέτοντας μάλιστα ότι τάσσεται υπέρ του μέτρου.

Τη Κυριακή, εννέα ναυτεργατικά σωματεία κατήγγειλαν ότι στα γραφεία της ΠΝΟ κατά την έναρξη συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής εισέβαλαν στον χώρο της συνεδρίασης, ναυτικοί, μέλη του ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα τη διακοπή της.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλουν ότι για μία ακόμη φορά η εκτελεστική δεν συνεδρίασε λόγω της συμπεριφοράς 'των δημοκρατικών δυνάμεων".

Ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας των Ναυτεργατών Γιάννης Χαλάς σχολιάζοντας την καταγγελία των σωματείων είπε ότι δεν υφίσταται κάποιο τέτοιο θέμα και ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι αποχώρησαν, από μόνοι τους, χωρίς να συνεδριάσουν.

Σημειώνεται, ότι 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ για την Μ.Πέμπτη. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες διαβεβαιώνουν ότι στην πλειονότητά τους τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά, καθώς σε ποσοστό 90% οι ιδιοκτήτες είναι και οδηγοί.
Πηγή: news247