Διεθνής αναγνώριση για το Τμήμα Χημείας του ΑΠΘ

Η Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητος Σπουδών Χημείας Eurobachelor® απονεμήθηκε στο Τμήμα Χημείας του Α.Π.Θ. και η οποία απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Θεματικό Δίκτυο Χημείας (ECTNA), το μόνο επίσημο φορέα για τη χημική εκπαίδευση στην Ευρώπη, και έχει υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Χημικών και Μοριακών Επιστημών (EuCheMS).

Τα πτυχία των Τμημάτων Χημείας που έχουν λάβει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητος Σπουδών Eurobachelor® αναγνωρίζονται...
στον Ευρωπαϊκό Χώρο Ανωτάτης Εκπαίδευσης ως υψηλών προδιαγραφών.

Η πιστοποίηση Eurobachelor® διευκολύνει σημαντικά την κινητικότητα των φοιτητών που ενδιαφέρονται για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Επιπλέον, η πιστοποίηση Eurobachelor® έχει σημαντικό αντίκρισμα στον ευρωπαϊκό εργασιακό χώρο.

Στο εξής, οι απόφοιτοι του Τμήματός Χημείας του Α.Π.Θ. θα αποκτούν ταυτόχρονα με το πτυχίο τους και βεβαίωση της πιστοποίησης Eurobachelor®, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.

«Το Τμήμα μας οφείλει για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσει όλους εκείνους που πίστεψαν στην προσπάθεια αυτή όταν ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και δούλεψαν στη συνέχεια για την επίτευξη της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης του Προγράμματός Σπουδών μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας του Α.Π.Θ., Αν. Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουδάκης.
Πηγή: foititikizoi.gr