Το Google Maps σε 8-Bit για την Πρωταπριλιά! (ΤΡΟΜΕΡΟ!)

Η "πλάκα" που έστησε η Google για τη σημερινή ημέρα της Πρωταπριλιάς, κρύβεται στο εγχείρημα της να προσθέσει μια απίθανη λειτουργία, τους "8-bit Quest Maps"!

Ίσως να θέλετε να είστε προσεκτικοί πριν να το φορτώσετε όμως, αφού το Google (χαριτολογώντας) προειδοποιεί ότι, "Το σύστημά σας μπορεί να μην ανταποκριθεί στις απαιτήσεις για τους 8-bit υπολογισμούς."

Η πρόσβαση στους 8-bit Quest Χάρτες, είναι πολύ εύκολη:
Απλά μπείτε στο maps.google.com και κάντε κλικ στο "Start Your Quest " στο μενού αριστερά ή στο Quest πάνω δεξιά στο χάρτη. Μόλις το κάνετε, ο προεπιλεγμένος χάρτης σας θα μετατραπεί από την κλασική, όμορφη, ενισχυμένη MapsGL αντίληψη του κόσμου που έχετε συνηθίσει να βλέπετε, σε ένα χάρτη που μοιάζει περισσότερο με κάτι που θα βρίσκατε στο Dwarf Fortress, το SimEarth ή κάποιο άλλο παιχνίδι που παίζατε σ' εκείνη τη (γ@μ@τη) εποχή...


Και όπως οτιδήποτε κάνει η Google, ο 8-bit χάρτης δεν είναι μόνο για το θεαθήναι. Μπορείτε να εκτελέσετε τις ίδιες λειτουργίες με την κλασική προβολή του χάρτη, όπως θα μπορούσατε υπό κανονικές συνθήκες στο Χάρτης Google σας. Οι οδηγίες είναι ακόμα διαθέσιμες, για παράδειγμα, αλλά είναι σαφώς δυσκολότερο να διακρίνετε μέσω των 8-bit, σε ποιόν δρόμο θέλετε να πάτε!


Καλό ψάξιμο στους νέους απίθανους χάρτες!
thessnea.blogspot.com