Το Project Glass της Google, είναι ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον... (Video)

Μετά από μήνες εικασιών, η Google αποκάλυψε αρκετές πληροφορίες για το απίστευτο νέο έργο της, που θα κάνει πολλές εφαρμογές κινητών, σαφώς χρησιμότερες.

Τα νέα γυαλιά της Google, θα σας επιτρέπουν αντί να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone για να βρείτε πληροφορίες, να μεταφράσετε ένα κείμενο, να πάρετε οδηγίες, ή να συγκρίνετε τιμές, να χρησιμοποιήσετε αυτά τα έξυπνα αυτά γυαλιά που ενισχύουν την πραγματικότητα και σας βοηθούν να καταλάβετε περισσότερα για το τα πράγματα γύρω σας!

"Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία θα πρέπει να εργάζεται για εσάς-να είναι εκεί όταν τη χρειάζεστε και να βγαίνει από το δρόμο σας όταν δεν την χρειάζεστε. Μια ομάδα από εμάς από την Google[x] άρχισε το σχέδιο Glass για την κατασκευή αυτού του νέου είδους τεχνολογίας, που θα σας βοηθήσει να διερευνήσετε και να μοιραστείτε τον κόσμο σας", δήλωσε η Google.

Τα concept Glasses της Google έχουν μια φωτογραφική μηχανή, ένα μικρόφωνο και μια σύνδεση στο Internet για αποστολή και λήψη δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Η διασύνδεση είναι απλή και δείχνει μόνο τις σχετικές πληροφορίες.

Ένας από τους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν τα γυαλιά, δήλωσε ότι: "Βγάζουν την τεχνολογία απ' τη μέση. Αν θέλω να φωτογραφίσω κάτι που βλέπω, δε χρειάζεται να βάλω το χέρι στην τσέπη μου και να πάρω το τηλέφωνό μου. Πατάω απλά ένα κουμπί πάνω στα γυαλιά και έγινε."

Τον Φεβρουάριο, οι New York Times ανέφεραν ότι τα γυαλιά (θα μπορούσαν) να πωλούνται στο κοινό μέχρι το τέλος του έτους... Υπεύθυνοι του project δήλωσαν ότι τα γυαλιά θα είναι βασισμένα σε Android και θα περιλαμβάνουν μια μικρή οθόνη που θα βρίσκεται μερικά εκατοστά από τα μάτια. Θα έχουν επίσης μία 3G ή 4G σύνδεση δεδομένων και μια σειρά από αισθητήρες κίνησης, συμπεριλαμβανομένου και GPS.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν η Google θα πουλήσει στην πραγματικότητα αυτά τα έξυπνα γυαλιά. Υπάρχουν πολλά θέματα που πρέπει να επιλυθούν ως την κατασκευή και πώληση ενός εμπορικού προϊόντος: από τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι το να χωρέσει τόση τεχνολογία σε ένα τόσο μικρό προϊόν, αλλά και από τη βελτίωση των Google Goggles μέχρι το να χειρίζονται ζωντανά video streams...


thessnea.blogspot.com