Ανένηψε από κώμα λίγο πριν του πάρουν τα όργανα..

Ένας 21χρονος από την Αριζόνα που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο δυστύχημα, ανένηψε λίγο πριν τον ανοίξουν οι γιατροί για να του πάρουν τα όργανα για να δοθούν για μεταμοσχεύσεις.

Ο Σαμ Σμιν, όπως είναι το όνομά του, είχε μεταφερθεί στην νευρολογική κλινική του Φοίνιξ για την αφαίρεση ανευρύσματος. Μετά την εγχείριση όμως ο νεαρός διεγνώσθη εγκεφαλικά νεκρός και έτσι οι ιατροί πρότειναν στην οικογένειά του, να δωρίσει τα όργανά του.


Οι γονείς του δέχθηκαν, όμως ο Σαμ είχε άλλη άποψη και στις 24 Οκτωβρίου, λίγες ώρες προτού του αφαιρεθεί η εγκεφαλική υποστήριξη ο 21χρονος κούνησε τα δάχτυλά του.

Ο νεαρός σήμερα μπορεί να περπατάει, έχοντας βέβαια την υποστήριξη βοηθημάτων. Οι γιατροί όμως, που κάνουν λόγο για απροσδόκητη εξέλιξη, υποστηρίζουν πως ο ασθενής θα αναρρώσει πλήρως.

Η μητέρα του και ο γιατρός του δήλωσαν πως πρόκειται για θαύμα, λόγω της σοβαρότητας των τραυματισμών του.

«Ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορούσε κανείς να μου δώσει καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο. Λέω σε όλους ότι πρόκειται περι θαύματος, αυτό που λέμε σύγχρονο θαύμα», δήλωσε η 52χρονη μητέρα του Σαμ, ενώ ο γιατρός του που συμφωνεί πως η επαναφορά του νεαρού στη ζωή είναι ένα θαύμα, συμπλήρωσε, «τα έχω χάσει με την απίστευτη ανάρρωση του νεαρού Σμιντ σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αν αναλογισθεί κανείς την έκταση των θανάσιμων τραυμάτων του».
Πηγή: mediasoup.gr