Το 1ο Thessaloniki Pride, είναι γεγονός!

«Μια αγάπη, χίλια χρώματα»


Το πρώτο Pride στην πόλη της Θεσσαλονίκης είναι γεγονός και πρόκειται να λάβει χώρα στις 22 και 23 Ιουνίου. Οι διοργανωτές του μας υπόσχονται να γεμίσουν με χρώμα, μουσική και χαμόγελα την πόλη, σε μια πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης.

Από το τέλος του καλοκαιριού του 2011 ξεκίνησαν οι αρχικές συζητήσεις σχετικά με τη διοργάνωση ενός Thessaloniki Pride. Υπήρξε και ένα κάλεσμα με το οποίο αναζητούνταν πρόθυμοι να συμμετέχουν στην διοργάνωσή του, όμως...
έκτοτε δεν είχε ακουστεί τίποτα σχετικό. Φυσικά μέχρι πριν λίγες μέρες, όταν δημιουργήθηκε η επίσημη σελίδα του στο facebook μέσω της οποίας ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες και παρουσιάστηκε το λογότυπο, αλλά και το σύνθημα "Μια αγάπη, χίλια χρώματα".

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διήμερο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, μια σειρά εκδηλώσεων δηλαδή που στόχο έχουν την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ανθρώπων.


Το διήμερο που θα ξεκινά το βράδυ της Παρασκευής 22 Ιουνίου με ένα Street Party στην οδό Καθολικών στην περιοχή της Βαλαωρίτου και κορυφώνεται την επόμενη μέρα με τις κεντρικές εκδηλώσεις στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, που θα περιλαμβάνουν μια παρέλαση και συναυλία με γνωστά ονόματα. Παράλληλα ο κόσμος που ενδιαφέρεται θα μπορεί να ενημερωθεί με ομιλίες και περίπτερα οργανώσεων.

Με τη χορηγία και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Info:
Ημερομηνίες: 22 και 23 Ιουνίου
Website: thessalonikipride.com
Facebook: ThessalonikiPride

thessnea.blogspot.com