Τα προβλήματα στο Μετρό Θεσσαλονίκης συνεχίζονται...

Μετά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης βδομάδας, για την επιτάχυνση των εργασιών του Μετρό της Θεσσαλονίκης και την επέμβαση της Αττικό Μετρό ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τους εργαζόμενους, σήμερα γίναμε μάρτυρες γεγονότων που μόνο την επιτάχυνση των εργασιών δεν υποδηλώνουν...

Με απόφαση της εταιρείας εξαναγκάζονται 100 εργαζόμενοι να...
πάρουν άδεια μίας εβδομάδας, λόγω περιορισμού των αρχαιολογικών ανασκαφών. Αυτό το πρόβλημα προστίθεται στην πλάτη των εργαζόμενων, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και θα πρέπει για μία βδομάδα να χάσουν και τα μεροκάματα τους, τα οποία αυτήν την εποχή είναι ακόμα πιο αναγκαία για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα μας τρομάζει η εικόνα του έργου, μιας και μόλις σε πέντε μέρες, ξαναπαρουσιάζεται η εικόνα της αποσυντόνισης της ομαλής λειτουργίας των εργοταξίων, με την ταυτόχρονη μείωση του εργατικού δυναμικού.

Η δικαιολογία της μείωσης του αντικειμένου δεν ευσταθεί, μιας και ακόμα υπάρχουν πολλά στρέμματα στα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί ή δεν έχουν ξεκινήσει καν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.

Περιμένουμε για το καλό του έργου να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια και να αποδοθούν οι χώροι, ώστε να εκτελεστούν άμεσα οι εργασίες που απαιτούνται, για να καταφέρουμε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση του Μετρό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων, στο thessnea.blogspot.com